mondo.rs

Monako gleda u ambis

Autor:

Pre dve godine prvak Francuske i polufinalista Lige šampiona, sada je potencijalni putnik u drugu ligu.

Monako gleda u ambis Foto: Guliver/Getty Images/Alex Pantling

Ekipa Monaka se posle poraza od Nima (1:0) u 36. kolu prvenstva Francuske, nalazi u realnoj opasnosti od ispadanja!

"Kneževi" zauzimaju 17. mesto na tabeli sa 33 boda i ispred su Kaena samo zato što im je gol-razlika bolja za jedan pogodak.

Slede Dižon sa 31 bodom i prežaljeni Gengan sa 25.

Mada Amijen na 16. poziciji sa 35 bodova još nije bezbedan, realno je da će se u trouglu Monako - Kaen - Dižon tražiti još jedna ekipa koja će direktno ispasti iz lige i jedna koja će morati u baraž, sa pobednikom drugoligaškog plej-ofa.

Za Monako je ovo vrlo turbulentna sezona, u kojoj je igrao grupnu fazu Lige šampiona (osvojio samo jedan bod) i istovremeno se sve vreme nalazio pod pretnjom selidbe u niži rang.

U oktobru je smenjen trener Leonardo Žardim, pod čijim vođstvom je ekipa 2017. bila prvak Francuske i polufinalista Lige šampiona, ali je tri meseca kasnije Portugalac i vraćen na klupu, nakon što je propao eksperiment sa Tijerijem Anrijem.

Sa Žardimom je Monako vezao sedam kola bez poraza (četiri pobede i tri remija) i činilo se da može da odahne, ali onda je nastupila serija loših rezultata, koja još traje.

Sa samo tri osvojena od mogućeg 21 boda "poništeno" je sve dobro što je urađeno tokom februara i marta. Monako iduće subote mora da pobedi Amijen na svom stadionu i onda da vidi šta mu je potrebno u poslednjem kolu, kada će biti gost Nice.

Povezano

Sve vesti