mondo.rs,Telekom Srbija

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Kakav ŠAMAR!

Gledali smo devetu epizodu hit serije "Državni službenik" na kanalu SuperStar TV - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri!

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Kakav ŠAMAR! Foto: mts/SuperStar TV

U poslednjoj epizodi saznali smo da je služba u haosu nakon terorističkog napada koji su Fejsalovi islamisti do kojih je Služba došla zahvaljući novopazarskom zlataru Hamedu. Videli smo i da je Ana direktno pitala Lazara ko je Milica, ali doživeli i pravi šok na njihovom porodičnom ručku - ILIJA JE LAZAREV TAST!

Nova epizoda počinje sastankom u Službi - Stejt dipartment je u svojim redovima otkrio lanac ruskih operativaca, masa njih je otišla, "čak je i Ajatolah odleteo sa Surčina", govori Miloje i nastavlja sastanak zahtevom Amerike da im se izruči Hamed, ključni saradnik koji je predao Službi Fejsala i teroriste.

"Hamed je postao naša pozicija, Hamed nam je pomogao da privedemo Fejsala, ja sam mu dao reč, vi ste to verifikovali...", govori Lazar pokušavajući da sačuva Hameda, ali ga Miloje i Bakrač odbijaju rečima da "nema toga kada ti CIA nešto traži" i savetuju da popije flašu viskija kako bi zaboravio reč.

Lazar to neće uraditi - pozvaće Milicu i narediti joj, tačnije pripretiti drmusanjem i psovkama da ga ubaci kako zna i ume u CZ. "Ulazim kao Mihajlo Tufegdžić, ne znam kako ćeš to uraditi, uradi".

Dok Milica smišlja način da ubaci Lazara u CZ, on odlazi kod doktorke kako bi potražio način da "izvede nekoga iz zatvora".

"Daj mu ovo, zaspaće, a onda će ga odvesti na VMA". Lazar uzima lekove koji će izbaviti Hameda iz zatvora, ali tu se stvaranje plana ne završava - poziva Kopčalića da dođe u Beograd sa svojim ljudima u sanitetu i budu ti koji će ga izvesti, a onda odvesti na Kosovo.

Uzalud molbe Kopčalića da batali sve uz reči "izdao je njihove, izdaće i nas", ali Lazar je dao reč: "Mogao je da nas ubije, nije. Nije morao da nam ih preda, a jeste. Moram".

državni službenik 6 Foto: YouTube/mts Tvoj svet

Sutra ujutru, "Mihajlo Tufegdžić" dolazi da ispita zatvorenike čije su optužnice sadržale političke elemente i, naravno, tu je i Hamed.

Krišom mu daje lekove, savetuje ga šta da uradi, ali Hamed, ne znajući šta mu se sprema, tačnije da će biti predat Amerikancima govori: "Ne treba, toplo je ovde, hrana je dobra...".

"Veruj mi", govori mu Lazar i Hamed uzima lekove.

Sat i po kasnije, iz CZ-a stiže poziv da se jedan zatvorenik predozirao. Kopčalić stiže u CZ i uz kuknjavu da "pošten narod umire, a on spašava kriminalce" odvozi Hameda na sigurno.

Ko je kome lupio Šamar - Lazar Službi ili Služba Lazaru?

državni službenik, serija, snimanje, telekom Foto: Mondo/Goran Sivački

Hamed je možda na sigurnom - Lazar nije. Pošto je pokrenuo svoju priču i rešio da se suprotstavi službi i zahtevima Amerikanaca zbog date reči, savetuje, tačnije naređuje ženi da bi "bilo dobro da odu na odmor". "Da povedemo i naše, ali im ništa ne govori". Ana ćuteći shvata da su problemi na vidiku.

Vest da je Hamed izašao iz zatvora, tačnije pobegao uz pomoć Hitne brzo stiže do Miloja, koji shvata da "Lazar nije popio viski". Bakrač poziva Lazara "kod šefa" i s vrata Milojević udara Lazara!

"Go*no jedno balavo, šta radiš ti?! Ova zemlja je na ivici ponora, CIA je na ivici ponora", viče Miloje i lupa mu još jedan šamar. "Moli Boga da prođe sve mimo nas", govori, a Lazar ga pita: "Sedmoricu migranata smo našli kod Fejsala, petorica su se raznela u Minhenu, gde su ova dva?".

"Hamed je otet iz zatvora, vrati ga", odgovara Miloje, na šta Lazar govori da nema pojma o čemu priča.

"Nanjušio si krv, pa bi da budeš akcionar, je li?", unosi mu se Miloje u facu: "Hoćeš da trguješ s Amerikancima direktno, hoćeš moje mesto? Uzmi ga, jer sutra možda ovoga neće biti".

Miloje odlazi, a Bakrač ga pita da li da sprovede neke sankcije prema Lazaru: "Teraj ga u p**** m*******".

Bakrač tada prilazi Lazaru i govori: "Razumem što si to uradio. Nadam se da ćeš od Hameda saznati nešto što će nas spasiti".

Lazar ponavlja: "Ne znam o čemu govorite" i odlazi.

Izdaja

Ako neće služba, Lazar će.

Lazar nakon burnog sastanka s Milojem poziva Maju i moli je da se sastane s klijentom, novinarom. Ona odlazi u njegov stan i ubrzo, dok se ovaj tušira, uvodi Lazara koji novinaru iznosi predlog:

"Hajde da od tebe napravimo zvezdu" i daje mu podatke iz Službe koji se tiču terorista - da je sedmorica ušla u Srbiju, ali samo petorica je stiglo do Minhena. "Objavi to što pre, i da se zna da su dvojica u Srbiji".

Ilija, imamo problem...

državni službenik Foto: Promo/Superstar TV/Branimir Milovanović

Miloje nakon jednog neuspelog zadatka, Hameda, poziva Iliju kako bi mu skrenuo pažnju na drugi - brodove za Kangambu. "Ima ih tri, ne znamo koji nam treba". Ilija govori da će mu poslati podatke, ali samo ako "uništi ono što je uzeo od Rabrenovića".

Ko pamti Milojev osvetnički pir za ubistvo Karadže, pamti i njegovu posetu udovici i trenutak kada je iza jedne slike izvukao laptop.

Miloje nakon dobijanja podataka o brodu uzima plen iz Rabrenovićeve kuće i razbija ga pištoljem, a potom baca u kontejner.

Za to vreme, Bakrač saznaje šta se desilo s Tihomirom Todorovićem nakon što su ga predali Rusima "na čuvanje". Prisluškujući Slavka saznaje da su ga Rusi njemu predali i da je "zakopan negde kod Niša"

Kosovka devojka

Na kraju dana tokom kojeg je "izdao Službu, a održao reč" i predao poverljive podatke o teroristima novinaru, Lazar sedi kod kuće sa ženom. Gleda sliku "Kosovke devojke" i pita je "znaš li ko je ovo?".

"Pavle Orlović, poslednji preživeli s Kosova. Postoji legenda da smo svi potekli od njega i zato se zovemo bratstvo Pavla Orlovića".

Nova epizoda serije "Državni službenik" premijerno se prikazuje nedeljom od 21h na SuperStarTV kanalu mts televizije, a reprizno subotom u istom terminu na televiziji Pink.

SuperStar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:sat.

Povezano

Sve vesti