Tanjug

Hapse ministra, tajkuna i lidera opozicije?

Autor:

Nedavno hapšenje korumpiranih čelnika opštine i jednog preduzetnika u Požegi samo je početak akcije čišćenja države od korumpiranih funkcionera, piše štampa.

Hapse ministra, tajkuna i lidera opozicije?  Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U toj akciji došlo se do dokaza u slučaju jednog ministra, jednog poznatog biznismena i jednog od lidera opozicije, piše "Srpski telegraf".

"Nema tolerancije za one koji su zloupotrebili funkcije i pozicije da se na grbači naroda obogate. Svi oni koji su muljali sa javnim nabavkama, tenderima, nameštali poslove, uzimali provizije, biće procesuirani", kaže neimenovani izvor beogradskog dnevnog lista.

Prema rečima tog izvora, policija i nadležni organi već mesecima istražuju, a prema rezultatima dosadašnje istrage, "došlo je vreme da za prljave poslove odgovara jedan ministar".

UHAPŠENI: U Požegi iza brave ceo opštinski vrh (VIDEO)

"Pored toga, više nego dovoljno dokaza o korupciji, nameštanju poslova ima i u slučaju jednog poznatog biznismena, preciznije tajkuna, kao i jednog od lidera opozicije", dodaje izvor "Srpskog telegrafa".

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov rekao je za list da se iskreno raduje ovakvom razvoju situacije.

"Smatram za najveće bitange i ološ one ljude koji se sakriju iza leđa Aleksandra Vučića i SNS da bi radili stvari koje su zakonom zabranjene, jer ti ljudi takvim ponašanjem direktno urušavaju sve ono za šta se bori i zalaže sam Vučić, kao i sve rezultate koje je do sada postigao", rekao je Jovanov.

Programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić kaže za list da ono što tužilaštvo i drugi državni organi treba da urade jeste da ispitaju sve slučajeve gde postoje sumnje na korupciju.

"Postoji još mnogo prostora za dokazivanje te spremnosti da se zakon primeni jednako u jednakim situacijama", rekao je Nenadić.

Povezano

Sve vesti