mondo.rs

Kup dobio na važnosti zbog koeficijenta Srbije

Autor:

Važna informacija pred revanše polufinala Kupa Srbije u fudbalu.

Kup dobio na važnosti zbog koeficijenta Srbije Foto: MN Press

Ove sezone, kao i u narednim ukoliko Srbija zadrži dobar koeficijent, Kup Srbije bi mogao da bude sve zanimljivije pošto donosi i veću prohodnost u Ligi Evrope.

Naime, zbog napretka Srbije na UEFA listi za pet pozicija (sa 29. na 24. mesto), osvajač Kupa Srbije će kvalifikacije za Ligu Evrope počinjati od druge runde kvalifikacija, a ne od prve kako je to bilo prethodnih godina.

Srbija i dalje "zadržava" tri pozicije koje vode u masovnije takmičenje UEFA, s tim da će oni koji budu na drugoj i trećoj poziciji - kvalifikacije krenuti od 1. kola.

Ovo posebno može da interesuje Partizan koji igra veoma slabo ove sezone u Superligi i trenutno je na trećem mestu domaćeg šampionata, pa bi ovo mogla da bude dodatna motivacija pred revanš polufinalana protiv Radničkog u Nišu (prvi meč 1:0 za Partizan).

U finalu bi ih čekao bolji iz meča Zvezde i Mladosti (prvi meč 4:1), a eventualnim trijumfom, Partizan bi sebi tako pomerio start kvalifikacija i omogućio duže pripreme.

Ako bi Crvena zvezda osvojila i Kup Srbije, onda bi se taj benefit preneo na drugoplasirani tim (Radnički), čak iako Nišlije ne dođu do finala.

Partizan brani trofej Kupa Srbije pošto je šampion prethodne tri sezone.

Finale se igra 30. maja u Nišu.

Povezano

Sve vesti