MONDO/Tanjug

Vozači, pažljivo po kiši!

Autor:

Najavljeni pljuskovi zahtevaju daleko veći oprez u vožnji

0
A- A A+

autoput, kiša, putevi, pljusak, put Foto: MONDO/Marko Tanasković

U Srbiji se danas očekuje pojačan saobraćaj prvenstveno na putevima koji vode ka većim gradskim centrima zbog čega u špicevima vozače može očekivati usporena vožnja.

Vremenske prilike su trenutno povoljne i omogućavaju dobru prohodnost puteva i uglavnom suve kolovoze, saopštava AMSS.

Međutim, pred nama je još jedna promena vremena, ovog puta sa mogućim obilnijim padavinama. Prema najavama RHMZ, kiša vozačima tokom dana može doneti težu i zahtevniju vožnju. Povremeno jači pljuskovi mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, ali su često razlog većeg broja saobraćajnih nezgoda i kraćih prekida u saobraćaju, zbog toga će vozačima sigurno biti potrebno više strpljenja za volanom.

Veća količina vode može da popuni i veća oštećenja za kolovozu, poput kolotraga i udarnih rupa, a ovakvi vremenski uspovi mogu aktvirati i odrone, posebno na putevima kroz stenske useke i klisure.

Vozači mogu očekivati i nanose zemlje, koji su posledica bujičnih voda.

Na obilaznici oko Beograda od kružnog toka Resnik do skretanja za motel "1000 ruža", u oba smera, od 07 do 15 časova, radi se na čišćenju i kopanju odvodnih jarkova. Radovi se izvode u pokretu uz naizmenično propuštanje vozila.

Radi se i na delu obilaznice između Surčina i Ostružnice. Od 7 do 15 časova se obeležava horizontalna signalizacija.

Na naplatnim stanicama, kao ni na na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Teretna vozila čekaju na izlazu na Horgošu 60 minuta, na Batrovcima 180 minuta, a na Šidu 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti