• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatno u Narodni muzej!

Izvor mondo.rs

Tokom manifestacije "Muzeji za 10", besplatan ulaz u najstariju muzejsku instituciju u Srbiji.

Obeležavajući 175. godišnjicu od osnivanja, Narodni muzej najavljuje program kojim učestvuje u manifestaciji Muzeji za 10. Peti put po redu, manifestacija u čijem osnivanju je učestvovao i Narodni muzej, održava se od 13 do 19. maja i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Svake godine ova najveća nacionalna muzejska inicijativa privuče oko 200.000 posetilaca.

Povezane vesti

Tokom sedam dana programa u 46 gradova Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na preko 120 lokacija priprema brojne sadržaje. Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

Ovogodišnja tema, ujedno i tema Međunarodnog dana muzeja, Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije, fokusiraće se na ulogu muzeja kao aktivnih učesnika u svojim zajednicama. Muzeji danas redefinišu svoju ulogu u nastojanju da budu interaktivniji, još više povezani sa publikom i zajednicom, fleksibilniji, prilagodljiviji i dinamičniji. Muzeji jesu stecišta kulture delujući poput platforme u kojima se spajaju kreativnost i znanje.

Ove godine Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja se obeležavaju istog dana, u subotu 18. maja 2019. Tokom trajanja Manifestacije ulaz će biti besplatan.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

muzej je besmrtan

besplatan ulaz samo jednog dana? a koliko kostaju ulaznice? i da li je ulaz u neki muzej besplatan nedeljom?

SERIJE