mondo.me

Mladost Lješkopolje za tri godine od treće lige do prve

Autor:

Mladost Lješkopolje novi je učesnik Prve crnogorske lige. Do pre tri godine bila je trećeligaš. MONDO je razgovarao sa šefom stručnog štaba Vojislavom Pejovićem i prvim čovekom kluba Tomislavom Čelebićem.

2
A- A A+
lopta, fudbal Foto: MONDO/Nebojša Petrović

/tekst: www.mondo.me/

Za tri godine od Srednje regije do elitnog fudbalskog karavana u Crnoj Gori! To je ukratko istorijska priča Mladosti iz Lješkopolja (širi region Podgorice).

"Žuti" su u sezoni 2016/17. bili dominantni u Trećoj ligi (Srednja regija), u sezoni 2017/18. su igrali baraž za popunu Prve lige i izgubili od Petrovca, da bi u aktuelnoj takmičarskoj godini dva kola pre kraja osvojili titulu u Drugoj ligi Crne Gore i obezbedili istorijski plasman u elitu.

Tako je zacrtan cilj koji je postavljen pre tri godine, kada je klub, praktično, ponovo oživeo.

"Imali smo četvorogodišnji plan da uđemo u ligu, a ostvarili smo ga za tri godine. To je divan događaj za Lješkopolje. Mladost je na papiru mali klub, postoji tri godine, a već je prvoligaš”, rekao je trener tima Vojislav Pejović nakon poraza od Dečića u 34. kolu (1:0), koji nije pokvario šampionsko slavlje.

Mladost je organizaciono jedan od najozbiljnijih timova u Crnoj Gori. Ima infrastrukturu, u klubu se dobro radi sa mladim igračima, finansije su stabilne. I svi očekuju da Lješkopoljci od sledeće sezone budu stabilan prvoligaš.

"Pokušaćemo da se etabliramo u Prvoj ligi i da ostvarimo što bolji plasman na tabeli. Evropa? Vidite da jaz između ekipa koje se bore za opstanak u ligi i za Evropu nije veliki. Nadam se da ćemo, uz pojačanja, biti u gornjem delu tabele".

Prvi čovek Mladosti Lješkopolja je Tomislav Čelebić. Nekadašnji predsednik podgoričke Budućnosti. Dao je celog sebe u pomenuti projekat, uz pomoć FSCG je napravio jedan od najboljih terena u Crnoj Gori, obezbedio je klubu pomoćni teren, a u planu je izgradnja i novih.

"Naš najveći uspeh su rezultati i aktivnosti koje smo uradili u prethodne tri godine. Jedan mali klub je postao prvoligaš, a nije bilo nimalo jednostavno i lako. Iza svega stoji veliki rad i veliki trud", rekao je Čelebić.

Mladost Lješkopolje je projekat za budućnost, a veliku ulogu će igrati mladi igrači.

Imamo sve selekcije, posvećeni smo tome, a to će ubuduće biti naša ideja. Dok sam bio u Budućnosti, bio sam pobornik mladih igrača i siguran sam da ćemo to sada sprovesti u delo, jer imamo tim koji veruje u mlade ljude”, jasan je Čelebić, koji se zahvalio FSCG i predsedniku Dejanu Savićeviću.

Moja lična želja je da doprinesem razvoju sporta, da decu gledamo na terenima umesto na ulici. Srećan sam što u klubu imamo više stotina dece, što je dosta dece zainteresovano da bude deo naše priče. Svi zajedno ćemo da uspemo”, poručio je Čelebić.

Povezano

Sve vesti