MONDO/Beta

Kazne za Novi Pazar, transparent "promakao"

Autor:

Košarkaška liga Srbije kaznila je Pazarce sa 102.000 dinara zbog propusta u organizaciji utakmice 4. kola Superlige protiv Partizana.

Kazne za Novi Pazar, transparent "promakao" Foto: MONDO/Arena sport

Kako se navodi u saopštenju KLS, Novi Pazar je kažnjen jer je na utakmici protiv Partizana, odigranoj 10. maja, na teren bačen "ogroman broj rolni papira", zbog čega je meč bio prekinut nekoliko minuta.

Taj klub je, takođe, kažnjen zbog paljenja većeg broja baklji u gledalištu, zbog čega je hala jedno vreme bila ispunjena dimom, kao i zbog bacanja petardi u gledalištu.

Pazarci, međutim, nisu kažnjeni zbog toga što su njihovi navijači postavili veliki transparent sa političkom konotacijom ("U genima je ratnika da nikad se ne predaju, pobedite za braću koja s neba danas gledaju").

Mada to nije eksplicitno navedeno, osnovana je pretpostavka da su time aludirali na poginule i odlikovane vojnike tzv. Armije Bosne i Hercegovine u periodu 1992-1995, kojima je počast dan ranije odao i NBA košarkaš iz BiH Jusuf Nurkić, tokom plej-of utakmice Portland - Denver.

U Propozicijama takmičenja KLS piše "Zabranjeno je nošenje i isticanje simbola koji podstiču nasilje ili rasnu, nacionalnu, versku i polnu mržnju i netrpeljivost. Organizator je dužan da odmah ukloni te simbole".

Izvor: MONDO/Arena sport

Košarkaški klub Dinamik kažnjen je sa 12.000 dinara zbog "brojnih nedostataka u radu semafora", a zbog dosuđenih tehničkih grešaka po 6.000 dinara će morati da plate košarkaši Marko Pecarski (Partizan), Stefan Pot (FMP), Marko Radonjić (Novi Pazar), Ivan Gavrilović (Borac), Majkl Odžo (Crvena zvezda) i KK Dunav.

Povezano

Sve vesti