mondo.rs,Tanjug

Patrijarh: Vučić se junački bori

Autor:

Predsednik Vučić se junački bori za Srbiju, Kosovo i Metohiju i sve što je vezano za srpsko ime, rekao je patrijarh SPC Irinej posle sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC.

114
A- A A+
patrijarh dodik vučić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll


Patrijarh je istakao da je to ne samo njegov lični stav, već i stav Sabora pravoslavne crkve.

Patrijarh je takođe rekao da je u razgovoru konstatovano da je stanje na KiM vrlo teško i da je veoma neizvesno kako će se pronaći rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Naša ljubav prema KiM je velika, istakao je patrijarh, ali je situacija nalik na poslovicu koja kaže: "Želim ti ćerko da te carev sin uzme, ali drugi igraju oko kuće...".

"Borićemo se i nećemo posustati u odbrani Kosova. Koliko ćemo uspeti... Nadamo se u Boga i istoriju i pomoć prijatelja da ćemo nešto uspeti. Koliko - ostaje da vidimo, zavisno od situacije u svetu i onih koji podržavaju nas i drugu stranu", rekao je patrijarh novinarima.

Bitno je, kaže, da imamo razumevanje i ono što vidimo to je da se "naš predsednik junački bori i za Srbiju i za KiM i za sve ono što je vezano za srpsko ime".

"Ne sumnjamo u njegove dobre namere i trud koji vidimo", dodao je patrijarh.

Istakao je da se "divi energiji Vučića" i da "naš predsednik vodi jako teške razgovore".

"Divim se i molim se Bogu da mu da snage i mudrosti da obavi ulogu predsednika države na najbolji i najkorisniji način", rekao je Irinej i na pitanje da li je to njegov stav, precizirao da je to i njegov i stav Sabora SPC.

"Dva i po sata smo razgovarali sa našim dragim predsednikom o problemu našeg naroda i crkve", rekao je patrijarh.

Najviše pažnje smo posvetili smo, ističe patrijarh, razgovorima oko KiM i konstatovali da je stanje vrlo teško na KiM i da je, s obzirom na prilike, neizvesno vrlo kako će se naći rešenje za pitanje KiM.

A, evo šta je izjavio predsednik Srbije:

Vučić: Zabrinut sam, umre nam 104 čoveka dnevno

Povezano

Sve vesti