mondo.me

Sutomore: Žena iz Srbije ispala iz voza?

Autor:

Na železničkoj stanici u Sutomoru u subotu se dogodio incident kada je jedna putnica, kako se sumnja, ispala iz voza, zadobivši pritom teže telesne povrede.

7
A- A A+

vozovi, željeznička stanica Foto: MONDO/Mladen Stojović

 Prema nezvaničnim saznanjima Dana, reč je o državljanki Srbije M.P. iz Beograda, koja se trenutno se nalazi na lečenjuu Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Iz Železničkog prevoza Crne Gore ovom listu su potvrdili da se dpgpdio incident.

"U subotu, 11. maja, u stanici Sutomore došlo je do vanrednog događaja - incidenta na vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica-Bar. Prilikom otpreme pomenutog voza, dežurni otpravnik vozova, koji je radnik Željezničke infrastrukture Crne Gore, primetio je žensku osobu da leži na peronu. Prema izjavi otpravnika vozova, otpremanje voza je izvršeno po propisu i otpravnik vozova nije video iz kojih kola je osoba izašla, jer su sva vrata na vozu prilikom otpreme bila zatvorena. Otpravnik je odmah reagovao, tako što je ovoj ženskoj osobi ukazao prvu pomoć, pozvao Hitnu pomoć i policiju. O svemu je istog trenutka obavešten i šef stanice navode u Željezničkom prevozu", navode iz preduzeća, piše "Dan."

Takođe, osoblje Železničkog prevoza Crne Gore, odnosno, kondukteri i mašinovođa su po propisima ispratili manipulaciju putnika.

"Kao što to nalaže procedura, kondukteri su nakon izlaska i ulaska putnika u voz uredno proverili i zatvorili vrata na svim kolima, te dali propisani signalni znak otpravniku vozova da može da otpremi voz. Iz tog razloga trenutno nije razjašnjeno kako je došlo do pomenutog incidenta. Železnički prevoz Crne Gore radi na utvrđivanju činjenica i pojedinosti koje su dovele do ovog događaja", navode u tom preduzeću.

Povezano

Sve vesti