mondo.rs

Lepa Brena i tamburaši!

Autor:

Na ovogodišnjem "Tamburica festu" u Novom Sadu nastupiće folk diva u pratnji tamburaškog orkestra.

0
A- A A+

Međunarodni "Tamburica fest", 12. po redu, na kojem će se takmičiti 12 orkestara iz osam zemalja, biće održan od 20. do 22. juna u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Organizatori naglašavaju da će u atraktivnom, revijalnom delu zvanično najboljeg festivala etno-muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji nastupiti specijalni gosti - čuveni "Orkestar 100 violina" iz Budimpešte, vrhunski ansambl narodnih instrumenata "Zlatne ruke" iz Republike Komi iz Ruske Federacije i najveća jugoslovenska folk zvezda Lepa Brena.

"Zadovoljstvo mi je i čast što ću učestvovati na najboljem evropskom festivalu etno muzike i drago mi je što sam deo nečega što volim", rekla je Brena u ponedeljak na konferenciji za mediju u Kovilju, prenose "Novosti"

"Organizatori su istrajali u kvalitetu. Kod nas je veoma lako organizivati, ali trajanje je kategorija šampiona. Muzika spaja ljude, to je ptica koja preleće granice, to je ljubav i nema pasoš. Počela sam karijeru u Novom Sadu i posebno me raduje što će nastupati i mladi tamburaški naraštaji da pokažu da na tamburicu može sve da se svira", zaključila je pevačica.

Posle Rusije i Kine, ove godine zemlja prijatelj festivala je Mađarska.

"I ove godine nastavljamo sa širenjem kulturne misije i prijateljstva na internacionalnom nivou", istakao je direktor festivala Jovan Pejčić.

Povezano

Sve vesti