Evo sjajnog recepta za suve kolačiće koji će se dopasti i najizbirljivijima.

Sastojci:

230 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

100 grama belog šećera

100 grama smeđeg šećera

Jedno veće jaje

Kašika rendane kore pomorandže

270 grama brašna

¾ kašičice sode bikarbone

200 grama bele čokolade (iseckati na kockice)

Malo soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većoj posudi pomešajte omekšali puter sa šećerom i mutite dok ne postane kremast. Dodajte jaje i koru pomorandže, pa promešajte.

U odvojenu posudu pomešajte brašno, sodu bikaronu i so, pa postepeno dodajte u smesu sa puterom i dobro izmešajte. Na kraju dodajte iseckanu belu čokoladu i lagano promešajte.

Na pleh obložen papirom za pečenje vadite smesu kašičicom i pecite kolačiće 10-12 minuta ili dok ne postanu zlatno-braon.

Ostavite da se ohlade, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!