MONDO/Tanjug

Pažnja ako idete Ibarskom magistralom

Autor:

Radovi i pljuskovi otežavaju vožnju

0
A- A A+
autoput, kiša, putevi, pljusak, put Foto: MONDO/Marko Tanasković

U većem delu Srbije kolovozi su mokri zbog kiše, a povremeni pljuskovi dodatno će otežati vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Obilne i intenzivne padavine mogu biti uzrok nepredvišenih zastoja u saobraćaju sa čestim i iznenadnim kvarovima na vozilu.

Jak pljusak ograničava i smanjuje vidljivost, a veća količina vode predstavlja još jednu opasnost, jer su sva oštećenja kolovoza ispunjena vodom, pa se ne vide.

Zbog svega ovoga ovih dana vozite sporije nego uobičajeno.

Da li su vam gume spremne za predstojeće kiše

Bujični potoci u planinskim predelima i njihovo izlivanje po putu nanose veći količinu zemlje i mulja što dodatno povećava klizavost puta, a smanjuje stabilnost i otežava upravljanje vozila.

Ovakvo vreme donosi i česte odrone, koji takođe predstavljaju veliku opasnost.

Poseban oprez zahtevaju i deonice na kojima se izvode radovi.

U mestu Meljak, na Ibarskoj magistrali su izvodi redovno održavanje kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, pa je stvorena kolona u dužinu od oko jednog kilometra.

Na autoputu od petlje Batajnica ka Novom Sadu u toku je sanacija kolovoza. Za saobraćaj je otvorena samo zaustavna traka, u smeru ka Novom Sadu. Alternativni pravac je autoput Beograd – Šid, sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Radi se i na autoputu prema Šidu od petlje Dobanovci.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na teretnim terminalima na prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje se čeka 360 minuta, na prelazu Šid 240 minuta, a na Horgošu 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti