mondo.rs

Novi "Rajko Mitić": Zvezda nije zadovoljna

Autor:

"Niko nije bio za prvo i drugo mesto", rekao je neimenovani izvor iz Ljutice Bogdana posle konkursa na kom su podeljene samo treće nagrade.

Novi "Rajko Mitić": Zvezda nije zadovoljna Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je 16. marta na zvaničnoj Facebook stranici da je završen konkurs za arhitektonsko-urbanističko rešenje Stadiona "Rajko Mitić" i njegovog neposrednog okruženja.

Nepuna dva meseca kasnije, ispostavilo se, nijedan od 17 projekata na kojima je radilo 28 kompanija iz raznih krajeva sveta nije u potpunosti zadovoljilo stručnu komisiju kluba, oformljenu specijalno za potrebe unapređenja najvećeg srpskog stadiona.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA NA FACEBOOKU

Tri projekta nagrađena su trećim mestom na konkursu.

"Niko nije bio za prvo i drugo mesto. Neki su slali futurističke projekte za koje je potrebno 200 miliona evra, drugi su napravili samo kozmetičke promene, pa su zbog toga dodeljena samo treća mesta", preneo je "B92" izjavu neimenovanog zvaničnika crveno-belih.

ANKETA: RUŠENJE "MARAKANE" ILI REKONSTRUKCIJA?

Jedan od (utešno) nagrađenih projekata, navodi kompanija "Gradnja" na svom Instagram profilu, potpisale su italijanske kuće "Italferr" i "IES".


Ovaj studio predložio je rešenje prema kom bi, pored atletske staze, bio zadržan i čuveni tunel ispod severne tribine, o kom su objavljivane priče u brojnim svetskim medijima prošle jeseni po povratku Crvene zvezde u Ligu šampiona.

U Ljutice Bogdana najavili su izložbu svih radova, od kojih je osam podrazumevalo zadržavanje, a devet uklanjanje atletske staze.

ZVEZDAN TERZIĆ: ZVEZDA HOĆE NOVI STADION!

Stadion Crvene zvezde otvoren je 1. septembra 1963. godine, a vredi dodati i da je generalni direktor Zvezdan Terzić tokom septembra izjavio da je možda za Crvenu zvezdu "isplativija izgradnja novog stadiona, od rekonstrukcije", s tim da je klub uložio i dosta novca u obnovu infrastrukture oko stadiona tokom jeseni, ugrađeni su grejači za teren i tako dalje...

ALEKSANDAR VUČIĆ: IZGRADIĆEMO SEDAM-OSAM!

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ulaganja u rekonstrukciju stadiona "večitih" rivala, ali i Vojvodine, Radničkog, Dinama i drugih timova iz Srbije, zbog čega je zatražio od klubova da predstave svoja idejna rešenja koja bi potom pomogla Vlade Srbije.

Povezano

Sve vesti