mondo.rs

Šešelj u svom stilu: Zaoštriti odnose sa Crnom Gorom

Autor:

Još jedna neverovatna ideja lidera Srpske radikalne stranke...

8
A- A A+
šešelj, bajden, tramp, protest, radikali Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je "potrebno zaoštriti odnose sa Crnom Gorom" i ujedno je postavio pitanje Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "zašto nisu preduzeli kontra mere prema Crnoj Gori" zbog procesa u kojem je 11 srpskih državljana osuđeno na zatvorske kazne zbog državnog udara.

"Srbija bi mogla da otkaže međunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore i da otkaže gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, a ako to ništa ne pomogne, da odmah uhapsi 11 državljana Crne Gore i da ih osudimo za pokušaj državnog udara. Nema dokaza - pa nisu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze“, rekao je Šešelj na sednici Skupštine Srbije.

Postavljajući pitanja na početku skupštinske sednice, Šešelj je rekao proces optuženima za državni udar bio "montiran" i dodao da "Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, pomoć na bilo kom planu", ekonomskom, stručnom, političkom, jer danas se, po njegovoj oceni, "u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima".

"Danas, nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lideri srpskih partija se hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose sa takvom državom", rekao je Šešelj.

On je naveo da bi Srbija morala da "obaveštava svetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava" i naglasio da su sve to razlozi da Srbija "zaoštri do kraja" odnose sa Crnom Gorom.

Povezano

Sve vesti