Tanjug

Oglasila se Radeta: Ja u Hag ne idem!

Autor:

Poslanica Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je danas da ona i njen kolega Petar Jojić nemaju nameru da idu dobrovoljno u Hag.

12
A- A A+
Vjerica Radeta, radikali, SRS Foto: MONDO/Predrag Vujić

Ona je navela da ih štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za izručivanje.

Ona je rekla i da je o odluci Međunarodnog mehanizma i nalogu za njihovo hapšenje saznala iz medija, i dodala da nije njen problem kako će Srbija da reaguje.

redsatvnicima medija u skupštini Radeta je rekla i da ne ne može da veruje da postoji neko ko bi bio u stanju da grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali je zaključila da je to svakako pitanje za predstavnike vlasti.

Ranije danas je objavljeno da je sud u Hagu promenio odluku i da je sada odlučeno da se funkcionerima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću umesto u Srbiji sudi u Hagu, gde se terete za nepoštovanje suda.

Izdat nalog za hapšenje Vjerice Radete i Jojića!

To je odlučio kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

Povezano

Sve vesti