Tanjug

Obradović: Dveri ne bi izručile nijednog Srbina Hagu

Autor:

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret ne bi izručio nijednog državljanina Srbije "lažnom i antisrpskom sudu u Hagu".

39
A- A A+
boško obradović Foto: Mondo/Stefan StojanovićNa pitanje novinara u holu parlamenta da prokomentariše odluku Međunarodnog mehanizma da se poslanicima Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerici Radeti i Petru Jojiću, koji su optuženi za nepoštovanje suda, sudi u Hagu, a ne u Srbiji, on je rekao da se stav Dveri nije promenio "ni za milimetar".

"Mi nikada ne bismo izručili nijednog državljanina Srbije nikakvom lažnom i antisrpskom sudu u Hagu. U tom smislu se ništa nije promenilo, i taj naš stav je na snazi", rekao je Obradović.

Obradović kaže da je dnevni red tekuće sednice parlamenta, na kome je, između ostalog, i raspravu o tzv. Tijaninom zakonu, napravljen zbog pritiska javnosti i zato što je vlast želela da prikaže "pozitivnu inicijativu".

Lider Dveri, koji je potpisao peticiju za donošenje "Tijaninog zakona", rekao je da predlog koji se nalazi pred poslanicima nije predlog Fondacije "Tijana Jurić", već nadležnog ministarstva.

On je rekao i da predlog nije prošao ni javnu raspravu, a da je javnost po pitanju tog zakona, koji predviđa doživotnu kaznu zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica bez uslovnog otpusta, podeljena.

Kada je reč o Predlogu zakona o sprečavanju korupcije, koji je takođe na dnevnom redu, Obradović je ocenio da se predloženim rešenjem ne sprečava korupcija, jer, kako je rekao, jedno su zakoni, a drugo sprovođenje zakona.

"Dovoljno je da pomenem kampanju 'Budućnost Srbije'. Agencija izbegava da kaže ko je finansijer, jer ako je Srpska napredna stranka (SNS, onda predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) zloupotrebljava položaj i vodi funksionersku kampanju, a ako je plaćena iz budžeta, onda zloupotrebljava budžet", rekao je lider Dveri.

Povezano

Sve vesti