Tanjug

Đilas na sudu, Vesić nije došao

Autor:

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je pokrenuo jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

34
A- A A+
Đilas Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tužba je pokrenuta za navodne klevete koje je Vesić izneo 2017. godine u jednoj televizijskoj emisiji.

Vesić se na suđenju nije pojavio jer je, kako je obrazložio njegov advokat Sonja Savin, službeno otputovao u Brisel, tako da je samo saslušan Đilas.

On je Vesića tužio zbog povrede časti i ugleda, odnosno klevete kada je, kako je danas naveo Đilas, Vesić u Tv emisiji izneo niz neistina o tome da su njegovi saradnici tukli ljude, da je nelegalno pribavio materijalnu korist od projekta rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra...

"Vesić je naveo da smo ja i moji saradnici tim poslom nelegalno pribavili materijalnu korist tvrdeći da smo izabrali ponudu koja je skuplja milijardu dinara što je u to vreme bilo oko desetak miliona evra", rekao je Đilas i naglasio da to nije istina i da je izabrana najjeftinija ponuda, te da je sve rađeno pod kontrolom Evropske investicione banke koja je finansirala taj projekat.

Đilas i Vesić na sudu - prva runda

Đilas je naveo da ga tekstovi u kojima ga nazivaju pljačkašem i lopovom vređaju i utiču na mišljenje velikog broja građana o njemu i dodao da su ga građani i na ulici vređali, te da je među njima sigurno bilo onih koji su to radili zbog tih tekstova.

Sledeće suđenje je zakazano za 6. novembar.

Povezano

Sve vesti