mondo.rs

Zvezdi titula iz 1946, kako su glasali partizanovci?

Autor:

Skupština FSS većinom izglasala da se Crvenoj zvezdi dodeli titula iz 1946. Za je podiglo ruku 44 delegata, 10 je ostalo uzdržano, a protiv je bilo šest članova Skupštine. Predsednik FSS bio uzdržan.

Zvezdi titula iz 1946, kako su glasali partizanovci? Foto: MONDO/Jovan Terzić

Crvena zvezda od danas je zvanično šampion Srbije iz 1946. godine!

Ishod glasanja delagata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, koje je održano u utorak u Staroj Pazovi, bio je ubedljivo u korist zahteva Crvene zvezde da joj se dodeli pehar šampiona države na osnovu osvajanja prvog mesta u regionalnom prvenstvu jednog dela Srbije (bez Vojvodine i Kosova) iz 1946. godine.

Za je bilo 44 delagata Skupštine FSS, deset je bilo uzdržano, dok je protiv glasalo svega šest. Među uzdržanima je bio i predsednik FSS, Slaviša Kokeza.

 Pravna komisija srpske "kuće fudbala" je u petak većinom glasova odlučila da se izađe u susret Zvezdi i da se prihvati njen predlog o "tituli iz 1946. godine".

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, obratio se novinarima po završteku Skupštine.

"Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koje zaslužuju, da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone", rekao je Zvezdan Terzić po završetku zasedanja.

Predstavnik Partizana na Skupštini je bio generalni direktor crno-belih Miloš Vazura. Uz njega, ruku protiv zahteva Zvezde podigli su: Savo Milošević, Nenad Bjeković, Tomislav Karadžić, Vladimir Đilas i Nebojša Mitrović.

Dragoljub Vukadinović i Ivica Kralj nisu bili prisutni na Skupštini.

"Stojim iza onoga što je naš potpredasednik i šef pravnog tima FK Partizan Vladimir Vuletić rekao – branićemo naš stav. Mislim da je odluka doneta brzopleto i obratićemo se Upravnom sudu", rekao je Vazura za MONDO.

Vuletić je u međuvremenu, kao što je i najavio posle sastanka Pravne komisije FSS, podneo istavku na članstvo u ovom telu.

"Ovo je apsolutno poraz pravničkog znanja, poraza pravničkog dignititeta. Politička supa se ne jede pravničkom viljuškom, jer će prvo da vam istoči sve što ste zahvatili, a zatim ćete se povrediti", rekao je tada Vuletić i najavio da će ceo slučaj da prenese na Upravni sud.

Povezano

Sve vesti