mondo.rs

EUROSONG UŽIVO: Polufinale! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Naša Nevena je u finalu, a ovako je izgledalo polufinale!

33
A- A A+

Počeo je 64. Eurosong, koji se održava u Tel Avivu!

Organizatori predviđaju da će celo takmičenje pratiti oko 200 miliona gledalaca širom sveta! Domaćini su supermodel Bar Refaeli, voditelj Erez Tal, scenarista i TV lice Asi Azar i YouTube zvezda Lusi Ajub!

Šansu za finale obezbedila je predstavnica Srbije, pevačica Nevena Božović, pesmom "Kruna". Nevena se borila protiv 16 drugih predstavnika u areni "Expo" u Tel Avivu.

23:05 SRBIJA JE U FINALU! Pročitajte koje su još zemlje prošle!

22:30 Nastupi su završeni! Sada je u toku glasanje, i revijalno peva "Diva" Dana International! Organizatori su pokušali da upriliče "kiss cam" nastup, odnosno da kamera šeta po sali, pa kada uhvati dvoje, oni bi trebalo da se poljube... Publika u Tel Avivu je ovo elegantno "iskulirala", svega nekoliko parova se zapravo i ljubilo!

22:25 Leptirići, čipka i šljokice (i poneki mač) stižu iz Grčke, za koju je pevala Katerine Duska ("Better love"). Prvo polufinalno veče zatvorio je promukli povratnik Serhat iz San Marina, pesmom "Say na na na". Đuskao je kao da se sjajno provodi, ali ni uz najbolju volju ne možemo da kažemo da je PEVAO!

22:15 Iz Portugala je stigao Konan Oziris, uz pratnju jednog plesača, i ovo je jedan od stajlinga o kojima se najviše priča - pevač je "procvetao" sav u zelenom, ima plastičnu bradu, plesač je toples, obojica nose "brze" patike...

22:10 Posle "anđeoskog" nastupa Australije, demoni sa Islanda! Hatari je bend koji ima potpuno "sado-mazo" nastup, tu su lanci, koža, udarci, kavez, vatra, ma sve! Svoj nastup je sveo do maksimuma Viktor Krone iz Estonije, koji je pevao standardno rokersku pesmu "Storm".

Hatari - Island Foto: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner Hatari - Island

22:05 Niz neobičnih nastupa nastavila je leteća Australijanka Kejt Miler-Hajdke, koja je stajling prilagodila pesmi "Zero gravity". I ona, i prateće plesačice, letele su iznad bine, podržane komplikovanim konstrukcijama "skrivenim" u haljinama.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21:57 Ako ste se opustili, tu je bio Oto Nemsadže iz Gruzije, grlen vokal sa muškim horom i vatrama "pakla" na bini, da vas malo prodrma!

21.50 Naša Nevena je sjajno otpevala svoju pesmu "Kruna", a posle nje pevao je Belgijanac Eliot, u neobičnoj crno-narandžastoj jakni, sa bubnjarima i plesačima.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21.42 Energični mađarski povratnik Joci Papai ("Az en apam") pevao je bos, pesmu o svojim uspomenama iz detinjstva. Inače je predstavljao Mađarsku i pre dve godine i završio osmi. A Belorusija je pokazala da ima svoju Arijanu Grande u pevačici Zeni, koja je pevala "Like it"! Ima samo 17 godina!

21.35 Aplauze su pobrali romantični slovenački klinci Zala Kralj i Gašper Šantl ("Sebi"), u nešto veselijem tonu su nastavili i češki hipsteri Lake Malawi.

21:25 Crnogorski tinejdžeri D Mol i vedra pesma "Heaven", Finci sa elektro numerom "Look away" i razigranom "vilom" na bini, pa poljske "babuške" sa uvrnutom mešavinom tradicije i žestokog zvuka u pesmi "Fire of love". Proslavile su se, inače, obradom "Enjoy the silence" benda Depeche Mode pre nekoliko godina. 

21:15 Takmičenje je otvorila Tamta sa Kipra, "vatrena" pevačica obučena u providni lateks, u domino fazonu, sa pesmom "Replay". Pogledajte još njenih fotki i video!

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21:06 Nastupa Neta, prošlogodišnja pobednica, masa je u potpunoj ekstazi!

netta Foto: YouTube/EurovisionSongContest

Ovo je redosled nastupa u prvom polufinalu:

Kipar - Tamta, "Replay"
Crna Gora - D Mol, "Heaven"
Finska - Darude i Sebastijan Rejman, "Look away"
Poljska - Tulia, "Fire of love"
Slovenija - Zala Kralj i Gašper Šantl, "Sebi"
Češka - Lejk Malavi, "Friend of a friend"
Mađarska - Joci Papai, "Az en apam"
Belorusija - ZENA, "Like it"
Srbija - Nevena Božović, "Kruna"
Belgija - Eliot, "Wake up"
Gruzija - Oto Nemsadže, "Keep on going"
Australija - Kejt Miler-Hajdke, "Zero gravity"
Island - Hatari, "Hatrio mun sigra"
Estonija - Viktor Kron, "Storm"
Portugal - Konan Oziris, "Telemoveis"
Grčka - Katerine Duska, "Better love"
San Marino - Serhat, "Say na na na"

Pravo glasanja, osim zemalja učesnica, prve večeri imaju i Francuska, Izrael i Španija.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupiće Albanija, Švedska, Azerbejdžan, Irska, Švajcarska, Austrija, Moldavija, BJR Makedonija, Norveška, Rusija, Letonija, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Danska, Jermenija, Litvanija i Malta.

Kada je u pitanju glasanje "velike petorke", koja ide direktno u finale, za našu pesmu, u prvoj polufinalnoj večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije. Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala plasiraće se u finale 64. Pesme Evrovizije.

Povezano

Sve vesti