mondo.rs

Mesi će imati ekipu - De Liht na vratima Barse!

Autor:

Ajaksovi najvažniji fudbaleri se po svoj prilici sele u Španiju.

Mesi će imati ekipu - De Liht na vratima Barse! Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Barselona se sprema da podmladi ekipu, i to po holandskom receptu.

Naime, prema pisanju španske "Marke" mladi štoper Matijs de Liht je veoma blizu potpisivanja ugovora sa Kataloncima. Kapiten Ajaksa bi, kako kažu, trebalo da pređe u redove španskog kluba u transferu vrednom 70 miliona evra, a posao bi trebalo da bude zaključen u narednim nedeljama.

Oba kluba koja će sesti za pregovarački sto su u ove sezone ispale u polufinalu Lige šampiona i dok Holanđani godinu iza sebe tumače kao jedan od najvećih uspeha u skorijoj istoriji, "Blaugrana" je nezadovoljna i traži nova rešenja koja će joj nakon dužeg posta vratiti trofej najboljeg u Evropi.

Oni su još zimus potpisali mladog Frenkija de Jonga,  fudbalera kluba sa kojim bi opet da trguju, pa se čini da dve strane znaju kako da nađu zajednički jezik.

de jong de liht ligt Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Guliver


Barseloni treba pojačanje u defanzivi, De Liht je sigurno najbolje pojačanje koje mogu da dovedu u ovom trenutku budući da na tržištu nema fudbalera koji bi odmah bili veliki napredak za klub. Štober bi takođe u perspektivi mogao da postane jedan od najboljih igrača sveta, pa bi Španci ovom kupovinom osigurali sadašnjost, ali i budućnost.

Jasno je da će Ajaksovi "zlatni momci" biti najtraženija roba na letnjoj pijaci, ovog vikenda su uspeli da osvoje svom klubu i titulu prvaka države i na taj način potvrdili uspešnu sezonu koja je iza njih.


Sada će Overmars i Van der Sar imati mnogo posla za stolom, već duže vreme se provlače spekulacije o tome koji će fudbaler ekipe gde nastaviti karijeru, a na njima je da nađu ravnopravne zamene za odlazeći kadar.

Katalonski gigant bi realizacijom ovog posla napravio veliki potez i ponovo se apostrofirao kao jedan od glavnih kandidata za dominaciju evropskim fudbalom.

Ukoliko se u skorije vreme reše dileme oko trenera i pisanja oko De Lihta se pokažu kao tačna, deluje da će Lionel Mesi od sledeće sezone imati na raspolaganju respektabilan tim sa kojim bi mogao da se vrati na vrh Evrope.


Povezano

Sve vesti