mondo.rs

Sve više odrona na putevima u Srbiji

Autor:

Zbog mokrih kolovoza vozite oprezno, povećajte odstojanje između vozila i smanjite brzinu.

2
A- A A+

fasada odron Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Vozače i danas prema rečima meteorologa očekuju promenljive vremenske prilike praćene kišom i pljuskovima u planinskim predelima, što utiče na otežano odvijanje saobraćaja, pa Auto-moto savez Srbije savetuje vozače da zbog mokrih kolovoza voze oprezno, da povećaju odstojanje između vozila i smanje brzinu kretanja.

Posebno je opasno kada veća količina ispuni sva oštećenja, pa vozači ne znaju da li ih u barama čekaju kolotrazi ili veće udarne rupe.

Opasnost od odrona je i dalje prisutna i najčešća je na putevima kroz useke Ibarske, Đerdapske i Grdeličke klisure, a oprezno i sporije vozite na ulazu i izlazu iz tunela.

Do 3. juna produženi su radovi na rehabilitaciji autoputa na deonici Batrovci – Kuzmin. U toku izvođenja radova, u smeru Batrovci – Beograd saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom delu autoputa.

Na autoputu od petlje Batajnica ka Novom Sadu u toku je sanacija kolovoza. Za saobraćaj je otvorena samo zaustavna traka, u smeru ka Novom Sadu. Alternativni pravac je autoput Beograd – Šid, sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Prema informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja dužih od 30 minuta, dok teretna vozila na izlazu iz zemlje na Batrovcima i kod Šida čekaju osam sati, kod Bačke Palanke sedam, Sremske Rače četiri, a na Horgošu tri sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti