mondo.ba

Komšić tužio Dodika

Autor:

Član Predsedništva BiH Željko Komšić podneo je krivičnu prijavu protiv predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH.

0
A- A A+
Dodik, osmijeh Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Komšić je ranije najavio da će krivičnu prijavu podneti zbog Dodikovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Dodik je u svom govoru u kasarni ''Kozara'' ponovio da je ukidanje Vojske Republike Srpske bilo greška, kao i formiranje Oružanih snaga BiH pod pritiskom međunarodnog faktora

Najviše pažnje izazvala je Dodikova sugestija komandi tog puka da na sledećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme Vojske Republike Srpske.

 "Svi mi koji radimo u ime naroda, bez obzira na kom nivou, moramo se osećati delom ukupnog bezbednosnog sistema srpskog naroda i taj sistem bezbednosti mora biti integrisan i vidljiv na svakom mestu, i na političkom i vojnom, kako bi jasno dali poruku svakome ko misli da je sloboda srpskog naroda jeftina stvar", rekao je, između ostalog, Dodik.

Dodik je istakao da se bez obzira na organizacione strukture vrhovna komanda nad strukturom bezbednosti, pa i u Oružanim snagama, nalazi u Republici Srpskoj.

Komšić i pre deset godina podneo krivičnu prijavu protiv Dodika "zbog narušavanja Ustava i drugih postupaka, ali je ta prijava odbačena."

Povezano

Sve vesti