Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
Jedan veći krastavac
160 grama grčkog jogurta
Kašika maslinovog ulja
Dve kašičice mirođije
Kašičica i po limunovog soka
Jedan veći čen belog luka
Četvrtina kašičice soli
Priprema:
Najpre izrendajte krastava, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode. Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.
Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli. Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.
Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.
Imate li i vi neki dobar recept za salatu?
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba