Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Sastojci:

Jedan veći krastavac

160 grama grčkog jogurta

Kašika maslinovog ulja

Dve kašičice mirođije

Kašičica i po limunovog soka

Jedan veći čen belog luka

Četvrtina kašičice soli

Priprema:

Najpre izrendajte krastava, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode. Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.

Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli. Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.

Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.

Imate li i vi neki dobar recept za salatu?