mondo.rs,SRNA

"Pale" dve grupe koje su izrađivale dokumenta EU!

Autor:

Policija u Srbiji, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsila je 20 osoba zbog sumnje da su izradili više od 4.000 lažnih javnih isprava - pasoša, vozačkih dozvola i ličnih karata i drugih dokumenata država EU.

7
A- A A+
najnovija, hapšenje, hapšenja Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal saopšteno je da su uhapšeni činili dve organizovane grupe - jedna sa područja Beograda sa osam članova i druga sa 12 koja je delovala na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova.

"Postoje osnovi sumnje da su izradili više od 4.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata", navodi se u saopštenju.

Na području Beograda lišeno je slobode osam osoba zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.

Policajac osuđen zbog lažnih pasoša

"Oni su u periodu od juna 2018. godine do danas kao organizovana kriminalna grupa po narudžbi zaintersovanih pravila lažne javne isprave - pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica EU", navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva dodaju da postoje osnovi sumnje "da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta".

Prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava, naveli su iz Tužilaštvo.

Druga organizovana kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova "i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmljenim prostorijama".

"Sumnja se da je i ova organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što je njihova početna cena za izradu bila od 300 do 800 evra po dokumentu", istakli su iz Tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenih, tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Povezano

Sve vesti