Navijač Rada pravosnažno oslobođen posle 25 godina

Nakon 25 godina od ubistva Ivana Pavlovića na Voždovcu, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi jednog od vođa navijačke grupe Rada "United force" Dragana Supurovića.

13
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sud je Supuroviću preinačo osuđujuću presudu.

Ovu odluku donelo je trećestepeno veće Apelacionog suda, pošto je preinačilo drugostepenu presudu kojom je Supurovoć u septembru prošle godine bio osuđen na 13 godina zatvora.

Supurović je bio optužen zbog ubistva Pavlovića u septembru 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu, kada su ranjene još dve osobe.

Prvostepnom presudom Višeg suda u Beogradu Supurović je takođe u aprilu 2016. godine bio oslobođen optužbi, kao i S.P. kojem je Apelacioni sud ranije potvrdio oslobađajuću presudu.

Po nalazu trećestepenog veća Apelacionog suda, u ovom postupku je sporna činjenica da li je Supurović pucao iz pištolja u Pavlovića, jer to nije moglo da se utvrdi iz materijalnih dokaza niti iz nalaza i mišljenja veštaka medicinske struke i balističara.

"Navijaču" FK Rad 13 godina za ubistvo - drugi put

"Kako su to pravilno zaključili i prvostepeni i drugostepeni sud iz iskaza svedoka nije bilo moguće utvrditi ko je pucao na pokojnog s obzirom na to da su ovi svedoci tokom postupka u pogledu ove činjenice iznosili samo svoje utiske i pretpostavke, a tokom postupka nije izveden ni jedan materijalni dokaz koji bi potkrepio navode javnog tužioca da je okrivljeni kritičnom prilikom kod sebe imao pištolj, niti da je iz istog ispalio više hitaca u pravcu I.P.", naveo je Apelacioni sud.

Imajući u vidu da sud presudu može zasnovati samo na činjenicama u čiju izvesnost je uveren, a da u konkretnom slučaju izvedenim dokazima nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo, Apelacioni sud je kao sud trećeg stepena, uvaživši žalbe okrivljenih, preinačio drugostepenu presudu i Supurovića oslobodio optužbe, navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Povezano

Sve vesti