mondo.rs

I Crnogorci slave Mišu! "Afirmisao je svoj zavičaj"

Autor:

Predsednik Vlade Crne Gore uputio je telegram saučešća porodici pokojnog glumca.

I Crnogorci slave Mišu! "Afirmisao je svoj zavičaj" Foto: Vlada Crne Gore/S.Matić

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je, u ime Vlade i u svoje ime, telegram saučešća porodici poznatog glumca Mihaila Miše Janketića.

"Janketić je bio uzor mnogih umetnika i poklonika glumačke umetnosti. Njegovom smrću raskošni talenat i glumačko umeće postaju nenadoknadiv gubitak za našu kulturu. Istovremeno, kao nasleđe i ponos stoji istina da je Miša Janketić, ostvarujući se u brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni prostora bivše Jugoslavije, afirmišući u prvom redu svoju Crnu Goru i svoj zavičaj. Upravo ta crta pripadnosti Crnoj Gori i njenim vrednostima, na kojoj smo mu zahvalni, davala je i poseban pečat njegovoj umetničkoj i patriotskoj ličnosti", navodi se u telegramu saučešća.

Preminuo Miša Janketić

Glumac je preminuo 15. maja u Beogradu u 81. godini. Živeo je sa suprugom Svjetlanom Knežević u centru Beograda, ali je najviše voleo da provodi vreme u rodnom selu Tomaševo, koje se nalazi blizu Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo je držao časove glume tokom leta i okupljao porodicu u prirodi.

U raskošno bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Nekoliko sati nakon očeve smrti - odigrao predstavu!

Povezano

Sve vesti