• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Crnogorci slave Mišu! "Afirmisao je svoj zavičaj"

Izvor mondo.rs

Predsednik Vlade Crne Gore uputio je telegram saučešća porodici pokojnog glumca.

 Miša Janketić telegram saučešća Crna Gora Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je, u ime Vlade i u svoje ime, telegram saučešća porodici poznatog glumca Mihaila Miše Janketića.

"Janketić je bio uzor mnogih umetnika i poklonika glumačke umetnosti. Njegovom smrću raskošni talenat i glumačko umeće postaju nenadoknadiv gubitak za našu kulturu. Istovremeno, kao nasleđe i ponos stoji istina da je Miša Janketić, ostvarujući se u brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ostavio zapažen trag na kulturnoj sceni prostora bivše Jugoslavije, afirmišući u prvom redu svoju Crnu Goru i svoj zavičaj. Upravo ta crta pripadnosti Crnoj Gori i njenim vrednostima, na kojoj smo mu zahvalni, davala je i poseban pečat njegovoj umetničkoj i patriotskoj ličnosti", navodi se u telegramu saučešća.

Preminuo Miša Janketić

Glumac je preminuo 15. maja u Beogradu u 81. godini. Živeo je sa suprugom Svjetlanom Knežević u centru Beograda, ali je najviše voleo da provodi vreme u rodnom selu Tomaševo, koje se nalazi blizu Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo je držao časove glume tokom leta i okupljao porodicu u prirodi.

U raskošno bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Nekoliko sati nakon očeve smrti - odigrao predstavu!

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

on nije što mislte

Janketić je bio aktivni podržavalac politike mila đukanovića i učesnik njegovih izbornih i referendumskih kampanja, a vi ga slavite?! E moji Srbi, vazda žedni preko vode...

Little sweet girl

@on nije što mislte Dozvolite da upitam,kakve to povezanosti ima s karakterom čoveka i njegovom ličnom moralnom osvešćenošću, a nadasve raskošnim darom za glumu koji je gospodin Miša Janketić utkao u brojne nezaboravne odigrane uloge, saživljavajući se sa svakim interpretiranim likom i predstavljajući tumačeni karakter poniranjem u dubine i psihološke slojeve junaka.Imao je pravo na svoje opredeljenje, i to ni najmanje ne umanjuje njegovu ljudsku veličinu, bio je pravi predstavnik visoke kulture u širokom dijapazonu stvaralaštva glumca, divan čovek i izuzetan erudita, tople, iskrene duše, uvek dostojanstvenog držanja , mudar poznavalac opšte kulture izvanrednih ljudskih kvaliteta, istinski intelektualac među dramskim poslenicima, od koga se moglo mnogo naučiti.Nema mesta malicioznim i tendencioznim komentarima, naročito posle njegovog odlaska u večnost, vrlo je neumesno i nepristojno, treba pokazati barem osnovno poštovanje prema jednog pravom gospodinu i vrhunskom umetniku.

Midas

Cu ovoga nije nikad ni cuo za njega

SERIJE