Kapreze salata pravi se sa testeninom, paradajzom i sirom, što je čini sjajnim prolećnim obrokom.

Sastojci:

450 grama testenine (najbolje je koristiti farfale testeninu, takozvane mašnice)

250 grama čeri paradajza

200 grama mocarela sira

Kašika bosiljka

Tri kašike sirćeta

Četvrtina šolje maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Jedan čen belog luka

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vodu, posolite i ostavite da provri, pa u njoj skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i isperite hladnom vodom.

U međuvremenu, isecite čeri paradajz na polovine, a mocarela sir na male komade.

U velikoj posudi pomešajte testeninu, paradajz, sir i bosiljak. U manjoj posudi pomešajte sirće, maslinovo ulje, luk, malo soli i bibera, pa to nalijte preko testenine i sve dobro izmešajte.

Po želji možete odozgo da dodate još bosiljka, pa poslužite jelo.

Imate li i vi neki dobar recept za testeninu ili obrok-salatu? Pišite nam u komentarima!