mondo.ba

Miha objasnio: Vređao ga policajac, ne navijač!

Autor:

"Nikada nisam čuo da je neki spiker zamolio navijače da prestanu sa skandiranjem 'ciganin', ali to neću prihvatiti od policajca, i to u službenoj uniformi. On treba da sprovodi red, a ne da vređa i napada ljude", rekao srpski trener

3
A- A A+
Siniša Mihajlović Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Trener Bolonje Siniša Mihajlović u sredu je snimljen kako želi da se obračuna sa nepoznatom osobom, dok ga pripadnici specijalne policije sprečavaju u tome.

Sve se događalo ispred rimskog stadiona "Olimpiko", na kojem se igralo finale Kupa Italije između Lacija i Atalante. Iako se naveliko pisalo da je srpski trener došao u sukob sa navijačem koji mu je uzvikivao "ciganine", Mihajlović je za italijanske medije izjavio da ga nije vređao fan Lacija nego policajac.

"Uvredio me je policajac. Sramota je kada se čuje skandiranje 'ciganin' od navijača tokom utakmice. Nikada nisam čuo da je neki spiker zamolio navijače da prestanu s tim, ali to neću prihvatiti od policajca, i to u službenoj uniformi. On treba da sprovodi red, a ne da vređa i napada ljude. Kada se to desilo, reagovao sam", kazao je Mihajlović za "Gazetu delo Sport".

Srpski trener priznao je da je s godinama postao osetljiviji na uvrede.

"Kako starim postao sam pažljiviji i osetljiviji. Umoran sam od ovakvih stavova, uvreda, potrebno je malo poštovanja. I onda kada se opet dese uvrede postajem onaj instiktivni dečko iz mladosti, želim da se suočim sa nekim lice u lice", naveo je Mihajlović.

Povezano

Sve vesti