mondo.rs

Abramovič hteo meč u SAD - izgubio igrača na godinu!

Autor:

Ruben Loftus-Čik će zbog prijateljske utakmice u Sjedinjenim Državama, na samo desetak dana pred finale Lige Evrope, pauzirati čak godinu dana, taman nakon što je ušao u odličnu formu...

Abramovič hteo meč u SAD - izgubio igrača na godinu! Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images

Imali su lepu ideju milijarderi Roman Abramovič (Čelsi) i Robert Kraft (Nju Ingland) koji su u Bostonu organizovali prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera (protiv diskriminacije i govora mržnje) na kojoj je prikupljeno 3,1 milion funti, međutim...

Može se ispostaviti da je to bila jedna od lošijih poslovnih odluka bogatog Rusa pošto je odigrana 7.000 km daleko od Londona, deset dana pred meč sezone - i ne samo to.

Na toj utakmici, koju je Čelsi dobio rezultatom 3:0, Ruben Loftus-Čik je doživeo tešku povredu Ahilove tetive i već danas će biti podvrgnut operaciji, pa su prve prognoze da će propustiti čak godinu dana fudbala!

Sari je nakon pada visokog veziste na travu bacio jaknu od besa pošto je prvi bio protiv odluke za odlazak u Sjedinjene Države dok traje sezona, a izgleda da je bio u pravu.

/ŠTA JE OVO TREBALO ČELSIJU/

Ruben Loftus-Čik je stadion napustio na štakama i engleski mediji prenose da je izuzetno besan na klub pošto je povredu doživeo na prijateljskoj utakmici i to taman nakon što se ustalio u startnoj postavi kod Sarija - i zaigrao najbolji fudbal u karijeri.

Propustiće finale Lige Evrope protiv Arsenala i usput će se nadati da "crne slutnje" o godinu dana pauze neće biti tačne, dok je ovo unelo mnoge nemire u klub...

Mauricio Sari je besan na Romana Abramoviča, i čitavo rukovodstvo kluba zbog meča u Bostonu, dok razočaranje i frustraciju oseća i Ruben Loftus-Čik, tako da neće biti iznenađenje ukoliko poželi da napusti "Stamford bridž".

ruben loftus čik Foto: Tanjug/AP Photo/Stew Milne


Ako uzmemo u obzir da Čelsi ne može da dovodi igrače zbog zabrane transfera i da se Mateo Kovačić vraća u Real, jasno je koliko će klub imati problema.

Igraju sa trojicom igrača na sredini terena kod Sarija i jedine opcije sada su Žoržinjo, Kante, Barkli i Drinkvoter, koji praktično da nije ni igrao od dolaska Italijana u London prošlog leta, a pitanje je da li ga je uopšte uzimao u obzir.

S pozajmice će se (možda) vratiti Bakajoko koji je bio u Milanu, Maunt iz Derbija...

To su jedine opcije na stolu za Sarija.

Povezano

Sve vesti