mondo.rs

FSS potvrdio: Finale Kupa Srbije u Beogradu!

Autor:

Odlukom Takmičarske komisije FSS domaćinstvo finala Kupa Srbije premešteno je iz Niša u Beograd. Igraće se 23. maja na stadionu Rajko Mitić.

FSS potvrdio: Finale Kupa Srbije u Beogradu! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Za pehar Kupa Srbije u sezoni 2018/2019 boriće se Partizan i Crvena zvezda, a ta utakmica igraće se u Beogradu, umesto u Nišu, 23. maja od 19 časova, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

Takmičarska komisija FSS preinačila je prvobitnu odluku da se finale igra na Čairu 23. maja i za nominalnog domaćina odredila je Crvenu zvezdu.

Razlog za pomeranje meča iz Niša je loša travnata podloga na Čairu, ali pre svega bezbednosna procena da bi dolazak dve najveće grupe navijača Crvene zvezde i Partizana nosio preveliki rizik od mogućih sukoba.

Od 2006, kada se Kup Srbije održava pod tim imenom, finale je čak devet puta održano u Beogradu, a samo tri puta van prestonice - 2012. u Kruševcu, 2016. u Gornjem Milanovcu i prošle sezone u Surdulici. Od devet mečeva u Beogradu, sedam se igralo na stadionu Partizana, a dva puta na terenu Crvene zvezde

"Na osnovu odluke Izvršnog odbora da se ovlašćuje Takmičarska komisija da samostalno odluči o eventualnoj promeni mesta odigravanja finalnog meča, Takmičarska komisija razmatrala je mogućnost promene mesta odigravanja finalne utakmice Kupa Srbije. Na osnovu bezbednosnih procena i bolje i kvalitetnije organizacije finalne utakmice, Takmičarska komisija donela je odluku da se finalna utakmica zakazana za 23. maj odigra u Beogradu umesto u Nišu", navedeno je u saopštenju.

"Na osnovu uputstva za određivanje parova završnog takmičenja, odnosno finalne utakmice, u prisustvu predstavnika klubova finalista, putem žreba, utvrđeno je da se utakmica igra na stadionu Rajko Mitić sa početkom u 19 časova", objavljeno je ovog petka na portalu FSS uz fotografije sa žrebanja kom su prisustvovali predstavnici Crvene zvezde i Partizana, Goran Negić i Milan Milijaš",
dodaje se u saopštenju iz FSS.

Partizan ne želi Beograd, Zvezda nije tražila Beograd

Crvena zvezda je u polufinalu eliminisala Mladost iz Lučana (4:1, 0:0), dok je Partizan, koji brani trofej kupa, bio bolji od niškog Radničkog (1:0, 1:1).

Povezano

Sve vesti