mondo.rs,Tanjug

"Ispunjava se san, spajamo Srbiju i Crnu Goru" FOTO

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da danas počinje izgradnja jedne od najtežih deonica autoputa ka Crnoj Gori.

"Ispunjava se san, spajamo Srbiju i Crnu Goru" FOTO Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je istakao da se posle 70 godina ispunjava san građana tog dela zemlje, kao i da će za neku godinu Srbija biti spojena autoputem sa Crnom Gorom.

Vučić je zahvalio velikom broju građana iz Požege, Čačka, Lučana, Gornjeg Milanovca, Arilja i Ivanjice i drugih mesta što su došli na otvaranje radova na deonici put Preljina - Požega u dužini od 30,9 kilometara
.

"Čekali ste 70 godina na ozbiljnije promene", rekao je Vučić i dodao da sve što je ranije bilo nemoguće, uprkos brojnim obećanjima prethodne vlasti, danas postaje moguće.

Vučić je rekao da će već do 19. decembra, na Svetog Nikolu, biti otvorena deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca i dodao da su mu to obećali Kinezi.

Takođe, rekao je da će za Vidovdan biti otvoren ceo potez autoputa od Obrenovca do Čačka i da će se stizati za kolima za samo jedan sat ili za koji minut više.

Izvor: Tanjug

Vučić je rekao da su Kinezi zainteresovani da grade i autoput od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom i izrazio očekivanje da će uskoro biti otvoreni radovi i na toj deonici.

Izgradnja deonice na Koridoru 11 od Preljine do Požege dužine 30,9 kilometara počela je danas, a vrednost radova je 450 miliona evra.

Savladana Grdelica, uskoro otvaranje Koridora 10 FOTO


Izvođač je kineska kompanija Čajna komjunikejšens end konstrakšen kompani (ČČ) koja je već pripremila gradilišni kamp u blizini Lučana u kome će biti smešteno oko 200 radnika, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po godine.

Deonica Preljina-Požega biće deo autoputa Beograd-Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara, ali i budućeg autoputa Beograd-Sarajevo, jer je u planu da od Požege bude izgrađeno još oko 60 kilometara do granice sa BiH.

Ta deonica, na kojoj će biti tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje, povezaće Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga - Moravički i Zlatiborski.

Kroz Čačak prolazi 15,5 kilometara auto-puta na kome će biti izgrađena dve od tri velike petlje, a kod Čačka će se Moravskim koridorom povezati Koridor 11 i Koridor 10.

Povezano

Sve vesti