mondo.rs

FK Partizan: Proroci bili u pravu, nismo iznenađeni

Autor:

Crno-beli izdali saopštenje povodom promene mesta odigravanja finala Kupa Srbije. U Partizanu nisu iznenađeni…

FK Partizan: Proroci bili u pravu, nismo iznenađeni Foto: MN Press

Finalna utakmica Kupa Srbije za sezonu 2018/2019 igraće se u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić". To je odluka Takmičarske komisije FSS i posledica žreba, koji je održan u petak pre podne.

Izmeštanje finala iz Niša nije iznenadilo čelnike Partizana, ali ih je zabrinulo, s obzirom na to da je odmah posle plasmana "parnog valjka" u finale, odnosno eliminacije niškog Radničkog prestonicom počela da kruži priča da će se utakmica za trofej, ipak, igrati u Beogradu i to na stadionu drugog finaliste Crvene zvezde.

"Valjak" je još u četvrtak odbacio mogućnost za promenu mesta odigravanja, želeći da se finale igra na niškom Čairu. Međutim, crno-beli su izgubili još jednu bitku van fudbalskog terena, ovaj put lako i ubedljivo, s obzirom na to da na kraju nisu ni pitani za mišljenje.

U vezi s tim, Partizan je u petak posle podne izdao saopštenje, koje prenosimo u celosti.

"FK Partizan izražava istinsku zabrinutost ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmičarska komisija FSS u vezi sa određivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije.

Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu 'Rajko Mitić'. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja.

Tako smo prisustvovali sudbonosnom sledu događaja: IO FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa  u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promenom domaćinstva.

Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice

FK Partizan upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domaćinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FSS, i sada identični kada je Takmičarska komisija FSS donela odluku o izmeštanju? Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije.

Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha!", stoji u saopštenju.

Finale Kupa igraće se narednog četvrtka na stadionu "Rajko Mitić". Početak utakmice je u 19 sati.

Povezano

Sve vesti