mondo.rs

Tončev: Sramota! Ko će da obešteti Radnički i Niš?

Autor:

Radnički će tražiti novčanu naknadu od Fudbalskog saveza Srbije zbog izmeštanja finala Kupa.

Tončev: Sramota! Ko će da obešteti Radnički i Niš? Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Radnički iz Niša ostao je bez domaćinstva utakmice za trofej i zbog toga smatra da je drastično oštećen.

Klub sa "Čaira" podsetio je da Niš godinama unazad veoma uspešno organizuje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, u kojem se najčešće bore za titulu Partizan i Crvena zvezda, i naglasio da zato priča o bezbednosnom riziku jednostavno nema utemeljenje.

Takođe, Radnički je najavio da će zbog ovog potesa tražiti novčanu naknadu Fudbalskog saveza Srbije, uz objašnjenje da će klub biti uskraćen i za 10 procenata zarade od prodatih ulaznica za finalni meč. "To je ozbiljan udarac za klupsku kasu ekipe kojoj je svaki dinar i više nego potreban u pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope", naglašeno je.

"Niš je decenijama unazad omiljena baza za mnoge reprezentativne selekcije naše zemlje, svaka utakmica visokog rizika u ovom gradu je besprekorno ogranizovana, a ovim potezom je po ko zna koji put omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa", piše u saopštenju Radničkog.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev veoma je nezadovljan posle ove odluke:

"Na šta sada sve ovo liči. Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova da naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu!?! Da li, kako ih zovu “večiti rivali” moraju da igraju samo u Beogradu. Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo" rekao je Tončev.

Prvi čovek kluba sa Čaira rekao je da će grad Niš i njegova privreda pretrpeti štetu zbog selidbe utakmice za trofej, kao i Radnički.

"Nama, kao klubu organizatoru finala po propisima pripalo bi deset odsto od sume od prodatih ulaznica. Znači, ako bi na finalu bilo 10.000 gledalaca sa ulaznicama plaćenih prosečno po 500 dinara, prihod bi bio pet miliona dinara, što nedvosmisleno znači da automatski Radnički ostaje bez milion dinara!?! Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova? Pitam i ko će da obešteti hotelijere, vlasnike ugostiteljskih i sličnih objekata koji su odavno planirali veliki broj gostiju na dan pre i na dan odigravanja finalne utakmice? Ko će da nadoknadi utrošeno vreme i definitnvo veliku štetu zbog angažovanja od našeg kluba nekoliko desetina ljudi, koji su uveliko radili na organizovanju svih sitnica i stvari za četvrtak 23. maj i za finale Kupa".

U saopštenju Radničkog navedeno je da je "još jednom potvrđen sav besmisao priča kako je Radnički bio favorizovan u Kupu Srbije i kako mu je trofej dodeljen još u oktobru, odlukom da se finale igra u Nišu".

"Nadali smo se finalu, dali smo sve od sebe na terenu, ali ove godine nismo uspeli i idemo dalje. Radnički je Partizanu sportski čestitao na pobedi u polufinalu i bio spreman da uloži sav mehanizam kluba u ogranizaciju finala koje on neće igrati, ali mu čak ni to nije dozvoljeno u okruženju u kojem su trofeji izgleda rezervisani samo za dva tima", poruka je sa "Čaira".

Povezano

Sve vesti