mondo.me

Najtrofejniji crnogorski klub u problemima

Autor:

Predsednik Rudara iz Pljevalja Muhamed Gerina pričao o teškoj situaciji u kojoj se našao najtrofejniji crnogorski fudbalski klub. "Imamo para da platimo službena lica, nemamo da platimo igrače", kaže on.

4
A- A A+
FK Rudar Foto: MONDO/Katarina Drašković

Najtrofejniji fudbalski klub u Crnoj Gori je na finansijski isceđen. Ostavljen i napušten.

Rudar, koji je prošle sezone igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sada će, verovatno, igrati baraž za ostanak u eliti, drugi put u poslednje tri godine, jer ima četiri boda manje od mesta koje garantuje direktan ostanak dva kola pre kraja prvenstva.

A to nije zaslužio. Makar zbog šest osvojenih trofeja (dve titule, četiri Kupa), ali i zbog činjenice da Rudar sledeće godine slavi 100. godina postojanja.

Možda će ga proslaviti u Drugoj ligi Crne Gore.

"Baraž je izvestan. Pokušavali smo da se izvučemo, igrači su dali sve od sebe, niko nas nije nadigrao tokom proleća sem Sutjeske. Najverovatnije igramo baraž, protivnik će nam biti Kom ili Bokelj, ali nama je svejedno. Ako ne prođemo u baražu, onda ne zaslužujemo da budemo u eliti", rekao je podgoričkim "Dnevnim novinama" predsednik Rudara Muhamed Gerina, koji je gotvoo četiri decenije u klubu.

"Taj 100. rođendan nam je najveći motiv da ne ispadnemo u Drugu ligu. Sledeće godine se slavi 100 godina igranja fudbala u Pljevljima, a učinićemo sve da izborimo opstanak u eliti”, jasan je Gerina.

"Rudari" cele sezone imaju problema sa finansijama, čak se u jednom trenutku razmišljalo o istupanju iz prvenstva.

Imamo novca da završimo sezonu što se tiče službenih lica, ali nemamo para da isplatimo igrače. To je veliki problem, jer dugujemo momcima dve plate. A na tom planu nema pomaka. Čekamo da vidimo šta će da se desi sa gradonačelnikom. Razgovaraćemo sa njim kada se vrati sa godišnjeg odmora, jer je on jedini koji nas razume u ovoj situaciji i očekujemo da će nam pomoći”.

Svi u gradu pod Golubinjom su razočarani u pljevaljske privrednike, koji finansiraju razne manifestacije i druge sportske kolektive, ali "beže" od Rudara.

"Gorko smo razočarani u ljude iz pljevaljske privrede, posebno na Rudnik Uglja. Nosimo njihovo ime, a neće da nam pomognu. Nama je to neshvatljivo i niko ne može to da nam objasni", podvukao je Muhamed Gerina.

Povezano

Sve vesti