mondo.rs

Uhapšen gradski menadžer Požarevca

Autor:

Pripadnici MUP uhapsili su M.K. (56), gradskog menadžera Grada Požarevca, i V.S. (45), odgovorno lice JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

1
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac


Takođe, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapšen je i Z.NJ. (59), odgovorno lice u preduzeću  "Telekomunikacija" iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Postoje osnovi sumnje da je M.K. u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Z.NJ.

Sumnja se da je prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koju je sprovela Gradska uprava Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, izvršio nedozvoljenu službenu radnju.

M.K. se tereti da je dostavio osumnjičenom Z.NJ podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem "Telekomunikacija" kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni V.S., odgovorno lice u požarevačkom JKP "Vodovod i kanalizacija", tereti se takođe da je od osumnjičenog Z.NJ u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Kako se sumnja, V.S. je po prethodnim instrukcijama Z.NJ. prilagodio uslove javne nabavke preduzeću "Telekomunikacija", čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovor sa JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Povezano

Sve vesti