mondo.rs

D'Antoni ostaje trener Hjustona

Autor:

Vlasnik Roketsa izjavio je da ga više brine kako će sledeće sezone izgledati igrački kadar. "Sa Hardenom ćemo osvojiti titule".

D'Antoni ostaje trener Hjustona Foto: Guliver/Getty Images/Thearon W. Henderson

Hjuston Roketsi ove sezone su napravili korak nazad u odnosu na 2018, ali to neće uticati na status trenera Majka D'Antonija, izjavio je vlasnik franšize Tilman Fertita.

"Rakete" su u plej-ofu eliminisane od Golden Stejt Voriorsa četvrti put u poslednjih pet godina, a drugi put u tri sezone sa D'Antonijem na klupi.

"Majk će biti trener i sledeće sezone. To što mediji spekulišu nema veze sa onim što se zaista dešava. Mene više brine kako će izgledati naš tim i kako da ga učinimo boljim. A, Majk će biti tu. Volim Majka i mislim da je vrlo dobar trener. Nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo i da će biti ovde još dugo".

Fertita je dodao da ne zna kakvi su planovi prekaljenog trenera, koji ima još jednu sezonu ugovora i u trenutku isticanja će imati 69 godina.

Kada su u pitanju igrači, čovek koji je 2017. kupio "rakete" za rekordnih 2,2 milijarde dolara, ima puno poverenje u Džejmsa Hardena.

"Obećavam vam da ćemo sa Hardenom osvojiti titule. Nećemo sedeti skrštenih ruku. Potrudićemo se da odradimo dobar posao predstojećeg leta i da od oktobra krenemo u novu bitku. Nismo tu samo da bismo bili učesnici plej-ofa. Uradićemo sve da stalno imamo tim koji može da se bori za titulu", podvukao je Tilman Fertita.

"Znam da imamo tim koji može da ostvari 55 pobeda u regularnom delu sezone, ali to nije dovoljno. Treba nam sastav sa kojim ćemo znati da možemo do finala Zapada. A, kada dođete dotle, onda vam treba i malo sreće da biste osvojili šampionski prsten".

Povezano

Sve vesti