Bojana Zimonjić Jelisavac,Telekom Srbija

Šta se događa iza lica s ožiljkom? (FOTO, VIDEO)

Glumac Nebojša Dugalić za MONDO o "ledenom" Miloju i seriji "Državni službenik".

2
A- A A+

Ekipu serije "Državni službenik" zatekli smo na setu u beogradskom Centru "Sava", u kancelariji službe. Lazar (Milan Marić) nam je otkrio zašto njegov lik nije smeo da bude superheroj, Bakrač (Radovan Vujović) kako napreduje kroz službu, a sa Nebojšom Dugalićem razgovarali smo o njegovom intrigantnom Milojeviću, odnosno Miloju.

"Ovom projektu privukla me je, pre svega, izuzetno dobro napisana priča, dijalozi su uzbudljivo raspisani , likovi su veoma slojeviti. Mislim da je redak kvalitet ove serije to što, pored zanrovske preciznosti, sadrži i jednu veoma iznijansiranu psihološku teksturu likova i njihovih odnosa. Ta količina isprepletanosti različitih linija, koje se ukrštaju, prelamaju i sudaraju, gradi neprestanu neizvesnost oko toka radnje, i to je zaista prava retkost videti danas na televiziji," rekao je Dugalić za MONDO.

Pohvale na račun serije prima veoma skromno – "trudimo se da ostanemo na tom započetom nivou, i mislim da nam, za sada, uspeva".

Kako je izgrađen Milojev lik?

"Raspitivao sam se kod ljudi koji imaju dodira sa tim svetom, koji imaju uvid u zakonitosti službe, mislim da je to bilo važno zbog poštovanja faktografije, koje je nužno. S druge strane, imao sam bogatu građu psiholoških profila tih ljudi, pa sam kombinovao neke stvari za koje mi se činilo da bi se dobro smestile u lika."

ŠAMAR za Lazara!

Tu je i ožiljak…

"Bilo je veoma važno osmisliti i spoljašnji izgled lika. Tu smo istraživali, malo sa ožiljkom, malo naočarima, šminkom, frizurom… Jako je važan prvi utisak, kada se taj lik pojavi na ekranu. Morate da osetite šta on sa sobom donosi, koji svet iz njega isijava," rekao je Dugalić.

Obično, kada upoznamo neko "lice s ožiljkom", odmah nas interesuje kako ga je zadobio, hoćemo li to možda videti u seriji?

"Pa, za sada se nismo time bavili, ali čini mi se da je taj ožiljak jedna obeleženost lika, i može mnogo toga da 'govori'. Neko ko ima toliki, i takav ožiljak na licu, mogao ga je zaraditi na mnogo načina, naročito radeći u službi. On je obeležen, on njime odaje utisak pred onima kojima je nadređen, i svima sa kojima se sreće. To dobro vizualno radi za priču.

Dugalićevog Miloja, osim tog ožiljka, karakteriše i izvanredna, ledena odmerenost.

"Pošao sam od pretpostavke da neko, ko je došao do pozicije na kojoj je Miloje, ko je napredovao do mesta šefa, da je prošao sve prethodne nivoe u strukturi službe u kojoj radi. Pretpostavio sam da sva ta iskustva, sve i svašta kroz šta je prošao, dovode do jedne vrste svedenosti u spoljašnjim manifestacijama lica. Želeo sam da se poigram tim minimalizmom na nivou samog lica, da on deluje ledeno, neprobojno i hladno. Ali, da se vidi da se ispod toga događa sve i svašta, da je on itekako osetljiv, ranjiv, da se svakakva prelamanja dešavaju u svakom trenutku – iznutra. Svakodnevni izazovi posla kojim se bavi, pitanja opstanka zemlje, situacija u kojoj se neprestano ne smanjuje tenzija niti temperatura, sve to zahteva jednu vrstu, čini mi se, unutrašnjeg fokusa. Najvažnije se događa iznutra, a mi sve vreme imamo utisak da se kroz njegovu glavu prepliće hiljadu raznih misaonih procesa," rekao nam je Dugalić.

Seriju "Državni službenik" gledajte svake nedelje u 21 čas na Superstar kanalu mts televizije. SuperStar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:sat.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti