mondo.rs

Grad tukao Ivanjicu, Lučane, Beograd....(FOTO,VIDEO)

Autor:

Prognoze meteorologa se ostvaruju. Najavljeno nevreme u toku je u pojedinim delovima Srbije. Na centralne delove Beograda obrušio se grad, a bila je i jaka oluja. U Lučanima, Čačku, Ljigu i Ivanjici sipao grad - odoše maline!

34
A- A A+

Jako nevreme sa kišom i gradom veličine lešnika, pa i većim, pogodilo je u nedelju popodne i uveče Srbiju. Grad je zasuo Beograd, Čačak, Ljig, Ivanjicu, Lučane... 

  U Beogradu se posle 19 sati naglo smračilo, počela je kiša i jaka grmljavina.

Oko 20 sati počeo je i da pada jak grad, a potom i da duva olujni vetar:

Izvor: MONDO

Ova fotografija napravljena je u nedelju uveče u Beogradu:

grad, nevreme Foto: Mondo/Bojana Zimonjić Jelisavac

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da su gradska preduzeća i službe u pripravnosti, a posebno JKP beogradski vodovod i kanalizacija.

"U pripravnosti je 12 ekipa JKP Beogradski vodovod i kanalizacija koje će obilaziti sva kritična mesta kao i ekipe koje dežuraju na svim crpnim stanicama. Kada su padavine takvog intenziteta usled nepostojanja kanalizacije problemi se pojavljuju ali ćemo brzo intervenisati kako bi se eventualni problemi rešili", napisao je Vesić na Facebooku.

Dodaje da se očekuje da tokom 4-5 sati padne 25 litara po metru kvadratnom, zbog čega su moguće pojave većih bara i kratkotrajni problemi sa oticanjem vode u nižim delovima grada tamo gde nema kišne kanalizacije ili gde je postojeća kanalizacija neadekvatne propusne moći.

Mondo reporter iz Ivanjice javlja da je bilo veliko nevreme, a grad nanosi veliku štetu zasadima maline u ovom kraju.

Prema prvim podacima iz gradske uprave  nevreme je najviše pogodilo sela u okolini Ivanjice - Prilike, Radaljevo, Bukovicu, Dubravu, Lisu, Pridvoricu.

Grad u Ivanjici i okolini je padao u nekoliko navrata, negde je bio i veličine lešnika.

Nevreme je nanelo veliku štetu malinjacima i drugom voću, a ogroma količina vode oštetila je lokalne puteve u Ivanjici.

Po rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, za sat vremena ispaljeno je 90 protivgradnih raketa.

Jako nevreme sa kišom i gradom zahvatilo je i opštinu Lučani.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Lučanima grad, veličine lešnika, najviše je padao u varošici Guči i selima Rti, Viča, Dučalovići, Kaona, Gornjoj i Donjoj Kravarici, u kojima je pričinio veliku štetu na usevima.

Čitaoci Monda javljaju i da su mesta oko Čačka pogođena velikim nevremenom. Grad koji pada je, kažu, krupniji od klikera, a sve je obelelo kao sneg! Opširnije o nevremenu u Čačku.

I Ljig je pogodila jaka oluja sa gradom.

Ranije danas izdato je i upozorenje da su uveče i noću na području Banata, Pomoravlja i istočne Srbije najavljene su lokalne nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina (od 20 do 40 l/m2) i pojavom grada.

Prema prognozi, u ponedeljak će u Srbiji pre podne biti pretežno sunčano, a posle podne i uveče PONOVO - pljuskovi i grmljavina.

Povezano

Sve vesti