MONDO/Tanjug

Radovi na nekoliko deonica autoputa Beograd – Niš

Autor:

I danas moguća kiša i jači pljuskovi

0
A- A A+
radovi, zatvorena ulica Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Vozači u Srbiji danas moraju biti spremni na promenljive uslove vožnje zbog nestabilnog vremena, česte kiše i jačih pljuskova.

Pojačan intenzitet saobraćaja koji je uobičajen za početak radne nedelje sa povremeno mokrim i klizavim kolovozima može doprineti čestim zastojima, kraćim prekidima i usporenom vožnjom kako unutar gradova, tako i na njihovim prilaznim putevima, saopštio je AMSS.

Saobraćaj se na autoputevima i glavnim pravcima trenutno odvija bez zastoja sem na deonicama gde su radovi zbog kojih je izmenjen način odvijanja saobraćaja.

Danas počinju radovi preko reke Lepenica na autoputu od Niša ka Beogradu, u blizini petlje Batočina, pa se saobraćaj odvija jednom polovinom autoputa.

Između Batočine i Pojata, na autoputu Beograd – Niš, popravlja se oštećeni kolovoz, pa se saobraćaj u oba smera odvija samo preticajnim trakama.

Počeli su radovi na magistralnom putu između Kladova i Brze Palanke, koji će trajati do septembra sledeće godine. Saobraćaj će se u zoni radova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Počinju i radovi u Ovčar Banji na redovnom održavanju kolovoza zbog kojih će saobraćaj biti usporen sa mogućim povremenim potpunim obustavama saobraćaja u trajanju od 15-20 minuta.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, kao i ni na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju više sati - na Šidu su na izlazu 300 minuta, Batrovcima 180 minuta, Kelebiji 60 minuta, a Horgošu 180 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti