mondo.rs

Postoji li srpski san?

Autor:

Studentski kratkometražni film "Dreams", mlade rediteljke Anđele Andrić, biće premijerno prikazan danas u 17 časova, u sali Makavejev Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Postoji li srpski san? Foto: Dreams/promo

Autorka filma traga za odgovorima da li je umro američki san, šta se desilo sa jugoslovenskim snom i postoji li srpski san.

Priča o neobičnom taksisti Srbi Obradoviću, koji je proživeo jugoslovenski i američki san, predstavljena je Srbinim taksiranjem kroz rodnu zemlju u Yellow Cab traktoru, u pokušaju da ostvari srpski san.

TREJLER

Izvor: YouTube/Andjela Andric

"Moja ideja bila je da na satiričan i komičan način prikažem sadašnjost u kojoj živimo, odnos između mlađe i starije generacije i snove kao ideologiju bez koje ne možemo da živimo. Da li je američki san umro, šta se desilo sa jugoslovenskim snom i postoji li srpski san... samo su neka od pitanja kojima sam se poigrala u filmu", kaže autorka filma Anđela Andrić.

U filmu glume Dragan Jovanović, Marko Gvero, Ana Đorđević, Vahidin Prelić, Aleksandar Kecman, Divna Marić, Momčilo Murić, Dejan Maksimović, Emilija Nestorović, Andrej Jovašević i David Jovašević.

Film je sniman u užičkom kraju, veliki broj scena nastao je na aerodromu Ponikve, a čitava produkcija nastala je kao studentska inicijativa, pod pokroviteljstvom Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda.

Premijera filma je od 17 časova u Jugoslovenskoj kinoteci, a karte se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara na biletarnici Kinoteke. Dodatne projekcije biće održane isto danas u 18, 19.30 časova u maloj sali Jugoslovenske kinoteke.

Povezano

Sve vesti