mondo.rs,Tanjug

Poslanik DS ipak neće glasati za Tijanin zakon

Autor:

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić izjavio je danas da se zalaže za usvajanje Tijaninog zakona, ali da sednici parlamenta neće prisustvovati niti glasati za zakon. Iz SNS navode da nisu tačne njegove tvrdnje.

9
A- A A+
skupština, Skupština Srbije, parlament Foto: MONDO/Predrag Vujić

Milojičić je odluku obrazložio time da, kako kaže, s vlastima i SNS, koji tuku i maltretiraju neistomišljenike, nema razgovora.

"Kao narodni poslanik DS naravno da se zalažem za oštriju kaznenu politiku pogotovu kada su u pitanju deca, naravno da se zalažem za usvajanje Tijaninog zakona, ali zbog ove slike u kojoj se Srbiji nalazi danas ja ne mogu da ispunim svoje obećanje, uđem u Skupštinu i glasam za Tijanin zakon", kazao je Milojičić novinarima u parlamentu.

On je naveo da je odbornika Dalibor Stanojevića iz Knjaževca nedavno pretukao predsednik opštine Knjaževac na svečanoj sednici Skupštine opštine, a prema njegovim rečima, taj slučaj potvrđuje da dijaloga sa vlastima i SNS nema.

Poslanik DS: Glasaću za Tijanin zakon, zbog sve dece!

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović kaže, međutim, da je notorna laž da je odbornik Skupštine Knjaževac pretučen na sednici i naglasio da je Stanojević mrtav pijan napao odbornika SNS-a.

"To je notorna laž. Stanojević je mrtav pijan napao odbornika SNS-a i naneo mu teške telesne povrede i to se nije dogodilo na sednici", kazao je Martinović.

On je upitao Milojičića šta mu je važnije - deca u Srbiji ili Stanojević koji je pijan napao drugog čoveka.

"Kaže Milojičić da je Stanojević prebijen, ne može da hoda, a u subotu je govorio na Terazijskoj česmi. Ko je to ko ne može da stoji na nogama a može da drži političke govore", kazao je Martinović.

Povezano

Sve vesti