Tanjug

SzS za KiM formiran na Gazimestanu

Autor:

Na Gazimestanu je danas formiran Savez za Srbiju za Kosovo i Metohiju, u prisustvu lidera SzS i predstavnika članica Saveza sa KiM, saopštio je Savez za Srbiju.

24
A- A A+
đilas, dragan đilas, djilas Foto: Mondo/Stefan Stojanović


SzS za KiM je trebalo da bude formiran u Gračanici, ali je lokacija promenjena, jer je ispred Doma kulture u tom mestu održan protest građana protiv dolaska predstavnika Saveza za Srbiju na KiM.

Predstavnici SzS su se potom uputili na Gazimestan, gde, inače, medijima nije bilo dozvoljeno snimanje, kako je preneo Košev.

U saopštenju SzS se navodi još da je Dragan Đilas rekao da je politika SzS prema Kosovu i Metohiji bazirana na Ustavu, Rezoluciji 1244 i spremnosti da se razgovara sa svima.

"Poručujemo da je naša ideja da prestanu podele. Kako da razgovaramo sa Albancima, ako ne možemo unutar našeg naroda da pokrenemo razgovor. A razgovor sigurno nije ono sto vlast svakodnevno radi u Skupstini Srbije", rekao je Đilas.

Dodao je da je siguran da nijedan zaista opozicioni poslanik neće prisustvovati toj sednici i da će se bojkot skupštine nastaviti.

Povezano

Sve vesti