MONDO/Agencije

Prevoze migrante kao krompir!

U dva odvojena slučaja danas, jednom u Srbiji, drugom u Severnoj Makedoniji, otkriven ilegalan prevoz migranata. Pročitajte gde su ih policajci i carinici našli.

3
A- A A+
migranti, migrantska kriza, smeštaj, gavrila principa Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Najpre su srpski carnici, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, otkrili devet migranata u prostoru duplog dna auto-prikolice.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu izdvojen kamion bugarskih registarskih oznaka, na koji je bio natovaren automobil sa prikolicom.

U razgovoru sa carinicima vozač kamiona, grčki državljanin, rekao je da nema ništa da prijavi, sem automobila sa prikolicom koji iz Bugarske prevozi ka Nemačkoj. 

Detaljni pregled je pokazao da se u duplom dnu, specijalno izrađenom bunkeru u šasiji auto-prikolice, krije devet muškaraca, koji kod sebe nisu imali nikakva dokumenta, saopštila je Uprava carine.

Potom je stigla slična vest iz Severne Makedonije. Tamošnja policija otkrila je danas osam migranata naguranih u skriveni odeljak u krovu kamiona, tokom rutinske kontrole na graničnom prelazu sa Srbijom.

Migranti, irački državljani, otkriveni su nešto pre ponoći u kamionu bugarskih registarskih tablica, prenosi AP.

Policija je saopštila da je vozač kamiona priveden i da su migranti prvo prebačeni u prihvatilište u grad Đevđeliju, a zatim deportovani u Grčku. Vlasti su navele da je ovih osam migranata ilegalno ušlo u Severnu Makedoniju iz Grčke i da je njihov cilj bio da preko Srbije stignu u druge evropske zemlje.

Iako je migrantska trasa, koja je postala poznata kao "balkanska ruta" od Grčke do drugih evropskih zemalja zatvorena od 2015. godine, mnogi od njih i dalje pokušavaju da prođu preko Balkana koristeći pomoć krijumčara, navodi agencija.

Šta sve carinici pronalaze - droga u alevoj paprici, preparirani vuk na carini (FOTO)

Povezano

Sve vesti