MONDO/Tanjug

Vozači, oprez: Putari na mnogim putevima u Srbiji

Autor:

Očekujte i kratkotrajne pljuskove zbog kojih je potreban veći oprez za volanom uz sporiju vožnju

Vozači, oprez: Putari na mnogim putevima u Srbiji Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nestabilni, ali uglavnom povoljni vremenski uslovi omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja, ali pošto se i za danas najavljuju povremeno kratkotrajni pljuskovi, zato se vozačima savetuje opreznija vožnja, a posebno ukoliko naiđu na mokre deonice, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Potrebno je smanjiti brzinu prilikom prolaska kroz stenske useke i prilikom izlaza i ulaska u tunel zbog mogućih odrona, koji se učestali poslednjih dana.

Aktuelni su radovi na mnogim putevima u Srbiji.

Počeli su radovi preko reke Lepenica na autoputu od Niša ka Beogradu, kod petlje Batočina, pa se saobraćaj, u dužini od 1200 metara, odvija jednom polovinom autoputa.

Radi se i na magistralnom putu između Kladova i Brze Palanke. Putari će biti na toj deonici do septembra sledeće godine. Saobraćaj će se u zoni radova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Kod Ovčar Banje se radi na redovnom održavanju kolovoza zbog kojih će saobraćaj biti usporen sa mogućim povremenim potpunim obustavama saobraćaja u trajanju od 15-20 minuta.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju 180 minuta, a na Kelebiji i Batrovcima 120 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti