mondo.rs

Pošli na ekskurziju u jedan hotel, završili u drugom!

Autor:

Sedmaci Osnovne škole "Nikola Tesla" išli su na dvodnevnu ekskurziju u Vrnjačku Banju. Ono što su očekivali, međutim, nisu dobili. Za to su saznali u autobusu. Odmah su pozvali roditelje, a oni hotel.

34
A- A A+
hotel, krevet, hotelska soba Foto: MONDO/Predrag Vujić

"U hotelu za koji smo mi mislili da idu kažu da oni ne očekuju decu i da su ugovor sa školom raskinuli pre dva meseca. U hotel u koji deca zaista odlaze, očekuju ekskurziju i ne znaju uopšte šta ih pitamo, zašto postavljamo pitanje da li deca tu dolaze", kaže zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ "Nikola Tesla" Milica Gregorić.

Roditelji kažu da agencija tvrdi da je obavestila školu o promeni hotela još 5. aprila, ali da ta informacija nije do njih stigla.

Nezvanično, čak i nastavnici koji su decu vodili na ekskurziju, za promenu su saznali tek kad su krenuli na put.

Gregorićeva navodi da iz agencije tvrde da su hoteli bili iste kategorizacije.

"Mi imamo slike koje su nam deca slala, to nije ono što smo mi platili. Šta je pitanje ko je postavljeno, ko je kriv, ko je odgovoran, ko stoji iza svega ovoga i da li će neko, na kraju krajeva, odgovarati ili će opet biti deci bilo lepo, deca su se super provela. Da, jesu. Neko je dva autobusa napunio sa maloletnom decom i za nas rodtelje ih odvezao na nepoznatu adresu", ističe Gregorićeva.

Pomoćnica ministra za turizam Vera Božić Trefalt rekla je za "Beogradsku hroniku" da ovaj slučaj još nije stigao do turističke inspekcije. Navodi da će, čim stigne zvanična prijava, inspekcija reagovati i preduzeti mere protiv turističke agencije koja je organizovala ekskurziju. Ističe da turistička agencija mora da poštuje sklopljen ugovor onako kako je zaključen, ako je izabran jedan hotel, onda on ne sme da se menja.

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Stanislav Stevuljević je za današnje "Večernje novosti" rekao da su roditelji na Savetu bili obavešteni o promeni plana  još 19.marta.

Kako kaže, njegova je greška što je smatrao da se podrazumeva da informacija bude prosleđena svim roditeljima, što se nije dogodilo.

"Ovde je reč o šumu u komunikaciji. Neko se čak anonimno žalio prosvetnoj inspekciji, koja je došla  u školu i utvrdila da je sve urađeno po pravilniku.

"Naša škola već 10 godina odseda u hotelu "Breza" ali u trenutku kada smo tražili ponude nije bilo mesta, te smo rezervisali hotel "Cepter." U međuvremenu, kapacitet se oslobodio", objasnio je Stevuljević.

Roditelji, koji su za ovu ekskurziuju izdvojili 8.700 dinara, kažu da organizacija od početka nije bila dobra.

O izboru se zbog nedostatka kvoruma izjašnjavalo i preko imejla, ali zvaničan dokument o tome kako se glasalo ne postoji.

Deca su se sa ekskurzije vratila u petak, a roditelji čekaju odgovore iz Ministarstva, inspekcije, škole.

Povezano

Sve vesti