mondo.rs

Zamislite Batistutu kao trenera, blizu je!

Autor:

Tim iz Čempionšipa je na potezu, ako žele - legenda je spremna.

Zamislite Batistutu kao trenera, blizu je! Foto: GUliver/Getty Images/Grazia Neri/ALLSPORT

Jedan od najharizmatičnijih fudbalera u istoriji fudbala mogao bi neočekivano, deceniju i po od završetka igračke karijere, da se oproba i u trenerskim vodama!

Gabrijel Batistuta je prema informacijama iz Velike Britanije i te kako zainteresovan da postane šef stručnog štaba drugoligaša Midlsbroa, pošto je potrebne licence za rad zaradio tokom prethodne godine.

Midlsbro je u potrazi za trenerom nakon što se rastao sa Tonijem Pjulisom, ali nisu sigurni da je pravo rešenje da na klupu postave čoveka bez ikakvog iskustva.

Legendarni napadač ima 50 godina i posle igračke karijere se oprobao u polu i golfu do sada nije radio ni kao pomoćni trener, ali jeste kao tehnički direktor i savetnik u Atletiko Kolonu, gde se nije zadržao naročito dugo.

"Batigol" je u karijeri igrao za Njuels Old Bojs, River Plejt, Boku Juniors, Fiorentinu, Romu, Inter i Al-Arabi, gde je završio karijeru zbog učestalih povreda.

Za reprezentaciju Argentine postigao je 54 gola na 77 utakmica, a sada je odlučio da je vreme za novi izazov u "post-igračkom" životu tako da će konkurisati za mesto trenera Midlsbroa.

Zanimljivo, jedan od "rivala" za tu poziciju mu je i Slaviša Jokanović.


Povezano

Sve vesti