mondo.ba

Mihajlović: Da, zvao me je Juventus…

Autor:

…pre pet godina", otkrio je srpski trener italijanskim novinarima.

Mihajlović: Da, zvao me je Juventus… Foto: AP Photo/Luca Bruno

Siniša Mihajlović napravio je pravo malo čudo izborivši sa ekipom Bolonje opstanak u Seriji A.

Sudbina je htela da odlučujući bod osvoji remijem 3:3 protiv svog bivšeg kluba, Lacija.

"Niko, ili samo malo ljudi, uključujući mene, verovalo je da možemo da ostanemo u Seriji A. Ja sam bio svestan kvaliteta i karaktetistika tima, a kako je vreme odmicalo bio sam sve više ubeđen u opstanak”, rekao je Mihajlović.

"Mislim da je ovo bilo ustvari čudo. Hvala mojoj ekipi koja je grupa, pre svega, dobrih ljudi, al i dobrih igrača. Imali smo teških trenutaka, ali uvek smo se držali zajedno, uvek smo verovali i mislim da smo zaslužili opstanak”, istakao je trener Bolonje.

Mihajlovića su nedavno, pred finale Kupa Italije između Lacija i Atalante vređali navijači rimskog kluba, ali i jedan policijac, nazvavši ga "ciganinom", zbog čega je srpski trener hteo i fizički da se obračuna sa njima, međutim, u ponedeljak uveče dobio je ovacije na Olimpiku, sa obe tribine.

"Veoma sam srećan kada me navijači podržavaju, bez obzira da li su to fanovi Lacija ili Bolonje. Ne dešava se svaki dan da navijači sa obe strane navijaju za tebe. Očigledno sam im ostao u lepom sećanju”, prokomentarisao je srpski stručnjak.

Jedna od top tema na Apeninskom poluostrvu je ko će naslediti Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa, a među kandidatima je i Mihajlović. On se pominje i kao mogući trener Lacija, ukoliko Simone inzagi ode.

Komentar Mihajlovića, koji je prethodnih nedelja govorio da će mu ukoliko obezbedi opstanak prioritet biti Bolonja, bio je prilično zagonetan, a italijanski mediji zaključuju da je to nagoveštaj da bi ipak mogao da ode u neki veći klub.

"Da, Juve me je kontaktirao - ali pre pet godina. U našoj profesiji podrazumeva se da se stalno usavršavaš, radiš i proširuješ svoja znanja i držiš korak sa trendovima, tako da sam ja sada drugačiji trener nego pre par godina. Rođen sam sprema", rekao je Mihajlović.

Povezano

Sve vesti