mondo.me

Uhapšeni Srbi, nađena droga vredna 8,6 miliona evra!

Autor:

Austrijska policija uhapsila 14 osoba poreklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom delu Evrope.

12
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kod njih je u trenutku hapšenja pronađena droga ulične vrednosti od 8,6 miliona evra, pišu mediji.

Prilikom hapšenja policija je kod četrnaestočlane bande našla oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma smole kanabisa i 3,6 kilograma heroina.

Velika istraga koja se vodila pod pokroviteljstvom Savezne kancelarije kriminalističke policije započeta je još 2017. godine, od kada su prisluškivani telefoni trinaestorice osumnjičenih.

Zanimljivo je da tamošnja policija sada ispituje veze između uhapšenih osoba i ubistva Vladimira Roganovića u Beču, pripadnika kavačkog klana, i ranjavanja Stefana Vilotijevića jer je primećeno da su trojica uhapšenih bili u kontaktu sa žrtvom ovog obračuna.

Roganović je ubijen, a Vilotijević ranjen pre nekoliko meseci u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana na ulici prišao muškarac s kapuljačom na glavi i pucao u njih.

Roganović je na mestu pao mrtav, dok je Vilotijević prevezen u bolnicu i ubrzo se oporavio od nanešenih rana. Roganović je bio jedan od istaknutih članova “kavačkog klana”.

Kako prenosi Kronen Cajtung, sumnja se da je uhapšena grupa nabavljala drogu iz Južne Amerike.

Uhapšena međunarodna kriminalna grupa! (VIDEO)

Tamošnja policija je još 2017. bila za petama srpsko-crnogorskoj bandi, od kada je intenzivno pratila kretanja osumnjičenih osoba, ali i kontakte koje su ostvarivali.

Povezano

Sve vesti