mondo.rs

Spasao je hiljade života, a njegovu smrt su ismejali

Autor:

Snimak koji je na društvenim mrežama osvanuo kao smrt uživo na putu u blizini Mostara već je izazvao dosta negativnih komentara.

26
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Jablanica, smrtno je stradao Banjalučanin Milenko Pudar.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi trenutak sudara autobusa i automobila "hjundai", kojim je upravljao Pudar.

Međutim, osoba koja je snimala trenutak nesreće smejala se celoj situaciji, i ismevala vozača koji je poginuo, a navodno nije ni pružila pomoć tokom nesreće zbog čega su mnogi pobesneli komentarišući video ove tragedije.

Nakon što je jedan od prijatelja poginulog Milenka Pudara objavio pozadinu priče, mnogi su se zapitali kakvi smo to ljudi postali.

Naime, dok je muškarac koji je snimao Milenkovu smrt uz smeh komentarisao "pijanog vozača", Milenko je proživljavao pravu dramu jer je imao napad šećerne bolesti.

Udes na autoputu, ima mrtvih, naletela i vozila Vlade!

Banjalučanin Milenko Pudar je bio deminer i, kako navodi njegov prijatelj, očistio hiljade hektara zemljišta koje je vraćeno porodicama koje od zemlje žive.

"Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno. Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest " stoji u priči Deana Savičića iz Banjaluke kojom se oprostio na Fejsbuku od Milenka.

"Godine svog života proveo je u šumama otkopavajući mine i moleći Boga da i taj dan prođe mirno i da tišinu dana ne prekine sablasna eksplozija, a već jednom je svedočio pogibiji kolege na terenu. U svojoj karijeri spasao je hiljade života, a mi juče nismo uspeli jedan jedini, njegov" navodi se.

Zgrožen komentarima osobe koja je snimala, Milenkov prijatelj je u opšroštajnoj poruci naveo i da je postojao način da se određenim ponašanjem ostalih učesnika, jučerašnja nesreća mogla sprečiti.

"Čovek koji je snimao verovatno nije znao da se i Milenkova duša u tom trenutku smeala, jer je u smrt otišla sama i nije odvela nikog drugog, što bi verovatno bio slučaj da se umesto autobusa našao automobil. Nije Milenko juče nastradao, on će kroz svoja dela nastaviti da živi, nastradali smo mi…" zaključio je Savičić, prenosi "Kurir".

Snimak nesreće pogledajte OVDE.

Povezano

Sve vesti